základní část, 20. kolo
08.02.2012 19:00 CET
0 : 6
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:6

Velké překvapení se zrodilo na půdě Den Haagu ve středeční dohrávce, nicméně tentokráte ve prospěch Alkmaaru. Tomu na konci podzimu i na začátku jara docházel dech, avšak tato výhra ho může výrazně posunout psychicky vzhůru. Den Haagu na jeho půdě totiž nasázel hned šest branek a ani jednou neinkasoval, s čímž opravdu nemohl počítat nikdo. Tím se Alkmaar bodově dotáhl na vedoucí PSV a zatím je v tabulce druhý.

Den Haag na vlastním stánku příliš často body neztrácí, nyní ale především ve druhém poločase totálně vyhořel. Den Haag tak zůstává čtrnáctý se dvaadvaceti body, ovšem cesta do horní poloviny tabulky není až zase tak vzdálena. Hattrick si v tomto utkání připsal Charlison Benschop, který zaznamenal hned první tři trefy AZ. Čtvrtou branku přidal Maarten Mertens a poslední dvě dal Jozy Altidore.

Přitom první poločas byl hodně vyrovnaný a hosté se dostali do vedení trochu se štěstím. Po čtvrthodině stál osamocen před brankou domácí Visser, jenže rána se mu příliš nepovedla a gólman Esteban Alvardo dokázal balón tygřím skokem zachytit u levé tyče. Pak trochu ožil Alkmaar, když po střele z 26. minuty musel gólman Gino Coutinho vyrazit balón kolem tyčky konečky prstů, k brance i přesto chybělo jen několik centimetrů.

Až krátce po půl hodině hry byla k vidění úvodní branka. Brett Holman se krásně uvolnil přes dva obránce na pravé straně a poslal nadýchaný centr přímo na hlavu Benschopa, který nemohl minut. Do konce půle se nic zajímavého nedělo, Alkmaar výrazně přidal až ve druhém dějství. Ve 47. minutě skóroval Benschop podruhé, když po zmatkách obdržel přihrávku od Mertense a z deseti metrů zamířil přímo k tyči.

Po malé odmlce hosté vstřelili čtyři branky během 18. minut. Nejprve zkompletoval hattrick Benschop, který na hranici vápna obešel protihráče a opět po zemi, opět k tyči, zvýšil stav - 0:3. Za čtyři minuty unikl obraně Haagu Mertens, přechytračil Coutinha a zavěsil střelou pod břevno. Pátá trefa se zrodila po obrovské chybě obrany, když po přihrávce Holmana zakončoval do prázdné branky Altidore. A nakonec v 88. minutě upravil na konečných 6:0 pro AZ opět Altidore, který po hezké střele spoluhráče dorážel do prázdné svatyně.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele