základní část, 9. kolo
17.10.2010 14:30 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

Willem II - PSV Eindhoven 2:4

PSV Eindhoven si chtěl s chutí zastřílet na půdě Tilburgu. Avšak nakonec to jeden z největších favoritů celé ligy neměl vůbec lehké. Domácí totiž dokázali během první půle dvakrát srovnat a nebýt branky "do šatny", možná by se ještě schylovalo k velmi zajímavému druhému dějství. Hosté však přidali zkraje druhého poločasu další již čtvrtou trefu, domácí outsider se už ani na snížení nezmohl.

Tilburg proto v tabulce zůstal na posledním místě, na svého nejbližšího konkurenta ztrácí pět bodů. Naopak PSV se opět dostal do čela tabulky o bod před Ajax a o dva před Twente. Splnil proto svou povinnost a nyní se může chystat na další boje v Evropské lize. Na samotném začátku to vypadalo, že to bude snadná práce pro Eindhoven. Ten totiž otevřel skóre již ve 3. minutě zásluhou maďarské opory v holandském klubu, Balazse Dzsudzsaka.

Ten totiž překrásně zakroutil svůj přímý volný kop přímo za záda gólmana Davina Verhulsta. O něco později se ale situace rapidně změnila. Překvapivou střelu ze střední vzdálenosti vyslal Andreas Landgren, který technicky překvapil švédského obra Andrease Isakssona. Za dalších šest minut se však hosté opět uklidnili. Po špatné rozehrávce obrany Tilburgu se uvolnil Jermain Lens a zavěsil balón pod nohy gólmana Verhulsta.

PSV poté chtěl kontrolovat průběh hry, jenže po půl hodině hry centroval do vápna z levé strany Rowin van Zaanen a Andreas Lasnik vypálil na branku. Jeho pokus si ještě srazil do sítě obránce PSV Wilfried Bouma. Minutu před koncem ukázal své neuvěřitelné rychlostní schopnosti Ibrahim Afellay. Ten díky agresivní hře vybojoval balón, přešel s ním přes protihráče a balón nekompromisně uklidil potřetí do domácí branky.

Tilburg zkusil ve druhé půli zatlačit, jenže hned po sedmi minutách se trefila vracející se hvězda - Jonathan Reis. Po skvělém uvolnění nedal Verhulsovi šanci ani tentokráte - 2:4. Až do konce se hrálo spíše na polovině Tilburgu, žádná stoprocentní šance ale k vidění nebyla. V příštím kole se PSV pokusí udržet první pozici na domácím hřišti proti Feyenoordu, Tilburg by rád poprvé vyhrál na hřišti Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele