základní část, 17. kolo
05.12.2010 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:1

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali potvrdit výhru proti Den Haagu a na půdě posledního Tilburgu vyválčili pouze bod. Přitom v utkání ještě do poločasu vedli, jenže šest minut před koncem si vsítili vlastní branku a darovali proto soupeři čtvrtý bod v sezóně. Tilburg navíc vůbec poprvé v sezóně dokázal bodovat ve dvou zápasech po sobě, ovšem jeho situace se prozatím nemění. Na předposlední pozici Venla ztrácí stále pět bodů, na první výhru čeká.

Pro Feyenoord je to další ztráta, avšak stále nemusí házet flintu do žita. I tak loňský čtvrtý celek Eredivisie poskočil o jednu pozici nahoru na čtrnácté místo a má náskok dvou bodů před barážovou příčkou. Feyenoord se ujal vedení v 37. minutě , kdy skóroval Kelvin Leerdam. Poté kontroloval průběh hry, jenže šest minut před závěrečným hvizdem nasměroval balón do vlastní sítě Ricky van Haaren.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, první střelu vyslal Jerson Cebral, avšak gólman Nikki Maenpaa neměl s jeho pokusem příliš vážné problémy. Následně to na druhé straně zkusil hlavou Bart Biernans, jenže přesný nebyl. Pak už ale měli balón na kopačkách spíše hosté. O hezkou střelu se pokusil Karim El Ahmadi, brankář Maenpaa si ale i teď dokázal poradit. Po půl hodině hry po přímém volném kopu Jana-Arie van der Heijdena chyběly milimetry Arjanu Swinkelsovi.

Hned na to se radoval z trefy Feyenoord. Po přímém volném kopu Diego Biseswara tečoval balón do sítě Kelvin Leerdam. Těsně před pauzou prověřil Andreas Lasnik brankáře Roba van Dijka, stav se však neměnil. Po pauze mohl navýšit náskok hostů Luc Castaignos, ani on ale mezi tři tyče nezamířil. Poté si Willem vypracoval obrovskou možnost, průnik Lasnika dokázal na poslední chvíli zastavit pozdější smolař Van der Heijden.

Šest minut před koncem totiž obránce rotterdamského celku tentokráte snadno dopravil balón do vlastní sítě centr Lasnika. Po jeho přímém volném kopu totiž hlavou nešťastně skóroval - 1:1. Hosté mohli strhnout vítězství na svou stranu v nastaveném čase, nicméně hlavičku Georginia Wijnalduma dokázal z brankové čáry odvrátit bek Giovanni Gravenbeek. Feyenoord ale smutnit nemusí, jeho herní projev se zápas od zápasu zlepšuje.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 3

Reagovat
smazaný uživatel

dvě velké zklamání

Reagovat
AjaxFans

Ani u jednoho nejsou peníze.Tilburgu bude škoda,padnou měli jiní

Reagovat
smazaný uživatel

praveze som cital, ze Feyenoord splatil dlh 16 mil eur ...bolo to asi pred vyse mesiacom ...takze vo Feyenoorde by mali byt peniaze, ale mladi hraci su preplacani ved o tom aj niekto tu pisal, asi to bol fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele