základní část, 4. kolo
27.08.2010 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 0:3

Fotbalisté z Tilburgu na tom nejsou po čtyřech kolech zrovna dobře, lépe řečeno jsou na tom velmi bledě. Zatím nemají na kontě ani bod a ani se k němu výrazněji nepřiblížili. Nyní zkusili před domácím publikem obrat o body doposud neporažený Groningen, jenže bez sebemenší šance na úspěch. Willem II podlehl svému soupeři jasně 0:3 a s celkovým hrozivým skórem 3:14 se krčí na jasném posledním místě v tabulce.

Tilburg se držel až do poloviny druhého poločasu, kde ještě za těsného nepříznivého stavu živil naději na první korálek. Jenže během dvou minut dvakrát inkasoval a naděje se rozplynuly do ztracena. Domácí tým byl v útoku bezzubý a v obraně si opět nepohlídal zadní vrátka. Už loni utekl hrozbě druhé ligy jen o vlásek a nyní se zdá, že už se jí nevyhne. To by se jeho hra musela výrazně změnit k lepšímu.

Hosté začali ofenzivní koncert po deseti minutách hry, do první šance se probojoval Andreas Granqvist. Ten pálil z dobrých dvaceti metrů, gólman Niki Maenpaa však dokázal balón napodruhé zkrotit a zbránil tak dorážejícímu Thomasu Enevoldsenovi skórovat. Granqvist zahrozil krátce před odehranou půlhodinou z přímého volného kopu, na poslední chvíli však předvedl skvělý obranný zákrok Andreas Lasnik a z brankové čáry balón odkopl do bezpečí.

Nicméně osm minut před koncem se Groningen branky přeci jen dočkal. Tom Hiariej dokázal po centru do vápna přeskočit chybujícího brankáře Maenpaa a hlavou zamířil přímo do otevřené klece - 0:1. Groningen si posléze nějaké výrazné šance nevypracoval, nicméně ani v obranné fázi neměl příliš práce. Definitivně se uklidnil v polovině druhého dějství. Po dlouhém nákopu brankáře Kieftenbelda rozvlnil síť z osmi metrů záložník Enevoldsen - 0:2.

O něco později byla k vidění další branka a i tentokráte v tom měl prsty Enevoldsen. Ten vypálil z hranice vápna, brankář Maenpaa dokázal pouze vyrazit před sebe, kde číhal Pedersen. Ten pak bez sebevětších problémů dorážku proměnil - 0:3. Do konce zápasu si domácí nevypracovali jediný náznak šance na snížení a proto museli zkousnout další porážku. O "scifi" nápravu se v pátém kole pokusí na hřišti Ajaxu, Groningen přivítá konkurenční Utrecht.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele