základní část, 25. kolo
25.02.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - SBV Excelsior 1:0

Fotbalisté Venla zabrali v pravou chvíli a dokázali v domácím prostředí zvládnout klíčové střetnutí s konkurenčním Excelsiorem. Ten se totiž nachází na šestnácté pozici s dvaadvaceti body a pokud by Venlo prohrálo, tak by se ztráta vyšplhala již na dvanáct bodů. Takhle se smrskla na šest korálků a domácí si připsali po výhře nad Bredou druhý úspěch v jarní části. Ovšem stále nemají vyhráno, na záchranu totiž ztrácejí propastných devět bodů.

Feyenoord, Arnhem i Hearcles mají v tuto chvíli na kontě pětadvacet bodů a k tomu duel navíc, naděje VVV na přímou záchranu jsou tak devět kol před koncem stále mizivé. Excelsior po dobrých výsledcích odmítl možnost dotáhnout se bodově na své úhlavní rivaly a cestu za záchranu si nováček mírně komplikuje. Tříbodové manko se sice dá dohnat, avšak ostatní soupeři mají duel k dobru a k tomu má Excelsior před sebou náročný los.

Venlo rozhodlo o své výhře již v první minutě, kdy se trefil Robert Cullen. Pokud se ale diváci těšili na zajímavý průběh a další příležitosti, tak se šeredně mýlili a moc pohledný fotbal k vidění opravdu nebyl. Prostor mezi třemi tyčemi se též už netřepetal. Hned po několika sekundách hry vyslal svůj centr Michael Uchebo na útočníka Cullena a ten bez větších problémů tvrdou ranou prostřelil všechno před sebou a dostal Venlo do vedení.

V dalším průběhu se hosté pokusili srovnat stav dvěma dobrými pokusy Guyona Fernandeze, jenže se jim to nepovedlo. Naopak po půl hodině hry mohli domácí stav navýšit.. Po skvělé práci Balazse Totha šla Uchebova střela z dobrých dvaceti metrů těsně nad. Exceslior vrhl více sil do ofenzívy ve druhé půli. Hned na samém začátku utekl všem pronásledovatelům Fernandez a chtěl svůj únik zakončit povedenou střelou, z deseti metrů však mířil vedle.

O tři minuty později zkusil zvýšit na 2:0 Ahmed Musa, branku ale netrefil a pak s přibývajícím časem začali hrozit hosté. Jenže žádnou výraznější gólovou tutovku si vytvořit nedokázali a nejvážněji zahrozili až v 90. minutě. Z pětadvaceti metrů se rozhodl vypálit Leen Van Steensel, avšak jeho nadějný pokus letěl nakonec o pár centimetrů nad a stav se proto už nezměnil. Excelsior ale smutnit nemusí, do konce nováčkovského ročníku Eredivisie je ještě dost času.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele