základní část, 7. kolo
26.09.2010 16:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - BV De Graafschap 1:0

Důležitý souboj o záchranu vyšel jasně lépe pro domácí Venlo. To si připsalo svou druhou výhru v sezóně díky gólu Ruuda Boymanse ze 42. minuty, který na matně hrající De Graafschap v pohodě stačil. VVV se tak dostalo na šestnácté místo tabulky a přiblížilo se svému soupeři na dostřel jednoho bodu.

Domácí byli po celou dobu jasně lepším týmem a už od začátku měl brankář Waterman hodně práce. Nejprve neuspěl se svou střelou Linssen, o pár chvil později pálil hlavou po centru Ahahaouia zleva jen těsně nad Boymans.

V 15. minutě srazil ve vápně hostující Saeijs pronikajícího Chulu a kopala se penalta. Tu ovšem prachbídně zahrál Paauwe, takže gólman Waterman mu v pohodě vystihl směr a míč vyrazil do zámezí. O tři minuty později na druhé straně hlavičkoval po standardce Bargas, avšak domácí muž v rukavicích Gentenaar padl a na zemi balón zkrotil.

Čím dál více se VVV blížilo vstřelení branky. Padající střela hlavou z velkého vápna od Leemanse ještě skončila na břevně, ve 42. minutě už však po přihrávce zprava od Chuly dorážel do sítě těsně před brankářem Waterman přesně levačkou Boymans.

V 64. minutě se červenalo. Ve středu hřiště zaskluzoval hodně nešetrně do domácího Chuly vzteklý Wormgoor, který po dohrání souboje ještě počastoval soupeře ležícího na zemi několika nevybíravými slovy a šel předčasně a oprávněně pod sprchy.

O deset minut později se nádherně z veliké dálky trefil do šibenice Leemans. Jenže protože sudí Winter těsně před tím foukl do píšťalky kvůli ostrému zákroku Roseho, který za něj obdržel žlutou kartu, nemohl přenádhernou branku uznat. Největší možnost na vyrovnání měl asi Bargas, který dostal dobrou kolmici, avšak brankáře Gentenaara neprostřelil.

V nastaveném čase měly oba celky po dvou slibných šancí, neujala se ale ani jedna, a tak tři body nakonec zaslouženě zůstaly na domácí půdě.

Autor: Patrik Sandev / eredivisie.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele