základní část, 1. kolo
08.08.2010 14:30 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 3:1

Domácí Vitesse v 1. kole holandské Eredivisie přivátalo na svém hřišti ADO Den Haag a díky dvoum penaltám dokázalo otočit nepříznivý vývoj a zvítězit tak 3:1.

Začátek utkání patřil jednoznačně hostujímu celku. Ten se do první šance dostal již v 6. minutě a to díky skvělé individuální akci Rickyho van den Bergha, který si dvakrát narazil se svými spoluhráči a poté tvrdou ranou vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Ten byl však na jeho pokus připraven a lehce si s ním poradil.

Neuběhlo mnoho a hosté znovu ukázali, že se s nimi bude muset počítat. Na výborně kopnutý rohový kop si naběhl osamocený Jens Toornstra a tvrdou hlavičkou protáhl domácího brankáře. Ten byl i tentokrát připraven.

Po čtvrthodině hry, se však potvrdilo pravidlo "do třetice všeho dobrého" a ADO se mohlo konečně radovat ze vstřelené branky. Perfektní individuální akcí se totiž blýskl Lex Immers, když si pohrál s bránícími hráči a přesnou střelou překonal domácího brankáře.

Zdvojnásibit vedení mohl slovenský útočník František Kubík. Ten si naběhl na centrovaný míč, avšak ke své smůle jej nedokázal trefit podle svých představ a změna stavu se nekonala.

První poločas tedy rozhodně neskončil podle domácích představ. Vstup do druhé půle se však Vitesse povedl a hned ve 46. minutě našel centrovaný míč osamoceného Pluima, který přesnou ranou srovnal na 1:1.

O deset minut později se to pro domácí vypadalo ještě lépe. Z hranice pokutového území se k přímému kopu postavil Stevanovič. Jeho střelu ve zdi rukou zablokoval bránící hráč, rozhodčí neváhal ani minutu a okamžitě odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Lasse Nilsson a tvrdou ranou otočil utkání na 2:1.

Běžela 71. minuta a Vitesse se mohlo radovat z další velké šance. Hostující brankář totiž přehnal svou tvrdost v pokutovém území a rozhodčí nabídl domácím druhý pokutový kop. K tomu se stejně jako poprvé postavil Nilsson a stejně jako poprvé jej proměnil a stanovil konečné skóre 3:1.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele