základní část, 33. kolo
01.05.2011 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 3:1

Excelsior v závěru ročníku skutečně bojuje jako lev. Jeho naděje na záchranu sice nejsou příliš velké, dokud má však stále alespoň teoretickou naději, ani v nejmenším se nevzdá. To ukázal také v utkání s Utrechtem, který přejel v poměru 3:1.

Od začátku bylo patrné, kdo po zisku tří bodů touží více. Domácí fotbalisté hráli skutečně zarputile a ani v nejmenším případě nechtěli nechat jít soupeře do vedení. Navíc dokázali být nebezpečí také směrem dopředu.

Jejich snaha přinesla kýžené ovoce v 25. minutě, kdy se zaslouženě ujali vedení. Bergkamp poslal míč ke kopačkám Roordy, jenž následně pozemní ranou propálil gólmana Vorma. Vstřelený gól fotbalisty Excelsioru pořádně nažhavil a už o několik okamžiků později přidali další branku. Aktivní Fernandez vybídl ke skórování Bergkampa, který vhodné příležitosti patřičně využil.

Po změně stran bylo tedy jasné, že Utrecht musí výrazně zvýšit svou aktivitu, pokud bude chtít pomýšlet na bodový výsledek. Jenže nějaká výrazná proměna nepřišla, a proto zaslouženě prohrál.

V 65. minutě inkasoval dokonce potřetí. Po výborném centru Marvina Zeegelaara pálil nádherně z voleje Roorda a na své konto si připsal další přesný zásah. Utrecht se sice zmohl na odpověď, ta ale přišla strašně pozdě. Svůj jediný gól totiž vsítil až tři minuty před samotným koncem utkání. Střelou pod břevno se do střeleckých statistik zapsal útočník Frank Demouge.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele