základní část, 28. kolo
20.03.2011 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 0:2

Twente svede v nizozemské lize souboj o titul zřejmě jen s PSV Eindhoven, třetí Ajax totiž prohrál na hřišti Den Haagu a jeho ztráta se zvýšila na pět, respektive šest bodů. Což se bude šest kol před koncem amsterdamskému celku stahovat opravdu těžko. Twente po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy dokázalo nyní zvítězit i na domácí scéně, když díky dvěma brankám vyhrálo na půdě nováčka z Excelsioru.

Twente sice nedávno prohrálo na půdě Zenitu Petrohrad 0:2, ovšem díky úvodní výře 3:0 to přeci jen stačilo. Na Twente čeká za 14 dní asi nejdůležitější utkání sezóny, doma přivítá PSV a má jasný úkol - vítězství. Nic hrozného by sice neznamenala ani remíza, ovšem prohra by vyhlídky na titul značně zkomplikovala, čtyřbodový náskok se na takového giganta dohání těžko. Twente je v současnosti druhé se ziskem šedesáti bodů.

Naopak Excelsior se pomalu a jistě musí smířit z baráží, šest kol před koncem totiž ztrácí na Vitesse stále sedm bodů, na čtrnáctý De Graafschap dokonce nedostižitelných jedenáct. S favoritem sehrál nováček sympatickou partii, jenže dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval z pokutového kopu a jeho bodové naděje vyzněly do ztracena. Domácí navíc přišli o vyloučeného Kaje Ramsteina, který šel předčasně do sprch po faulu v pokutovém území.

Hosté se poprvé ozvali už ve 2. minutě, ovšem gólman nováčka Nico Pellatz vyrazil před sebe pokus Wouta Bramy a ten následnou dorážku poslal nad branku. Domácí se poprvé ukázali v 11. minutě, po centru Roordy hlavičkoval Roland Bergkamp do rukavic gólmana Sandera Boschkera. Krátce před půlhodinou to zkusil z dálky Roorda, nicméně Boschker nemusel nakonec zasahovat, balón šel těsně vedle.

Sedm minut před pauzou se radovali hosté. Po centru Nacera Chadliho našel Luuk de Jong kousek za hranicí vápna Thea Janssena a ten se nemýlil - 0:1. Po přestávce se dvakrát musel vytáhnout gólman Pellatz. Ten po pěti minutách hry musel nejprve odvrátit pokus Janssena na rohový kop, následně zneškodnil ránu De Jonga. V 67. minutě fauloval Ramsteijn v pokutovém území De Jonga a Janssen nedal z penalty gólmanovi Pellatzovi šanci, stanovil tak konečný výsledek zápasu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele