základní část, 10. kolo
24.10.2010 12:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

SBV Excelsior - AFC Ajax 2:2

Ajax způsobil svým příznivcům v poměrně krátké době další nepříjemný šok. Zápas proti Excelsioru měl být jasnou záležitostí, nakonec se ale změnil ve velké drama, které přineslo fotbalistům z Amsterdamu pouze bod, což je v bitvě o čelo tabulky málo.

Ajax si za dnešní nepovedený výsledek může z velké části sám. Většinu zápasu totiž musel dohrávat v deseti lidech, jelikož obránce Anita byl už ve 27. minutě vyloučen.

A ani do tohoto momentu se hosté příliš nepředvedli. Za zmínku snad stojí jen počáteční šance El Hamdaouiho, který ale z pár metrů trefil celkem nepochopitelně pouze břevno domácí brány. Poté přišel zřejmě nejdůležitější moment celého duelu. Po faulu na Fernandeze dostal Anita rovnou červenou kartu a návrat po zranění si tak moc vychutnat nemohl.

Na hřišti se následně začaly dít hodně nečekané věci. Už po pouhých deseti minutách dokázal Excelsior využít početní výhody a vstřelil úvodní branku. Bovenberg využil centru Koolwijka směřujícího na zadní tyč a ve skluzu překonal Stekelenburga. Tím to však neskočilo. V 42. minutě zaskočili domácí fotbalisté Ajax podruhé. Po obrovské chybě Emanuelsona se zmocnil míče Vincken, poslal pozemní centr do šestnáctky, kde už v poklidu zakončil Wattamaleo.

Brzy po změně stran ale hostující fotbalisté jasně ukázali, že se rozhodně nevzdávají. Pověst kanonýra opět potvrdil Mounir El Hamdaoui, který vyzrál nad domácí ofsajdovou pastí a svou střelu poslal nechytatelně k tyči. Tímto gólem dodal Ajaxu naději na bodový výsledek. Svěřenci trenéra Jola se tedy vrhli i v deseti lidech do útoku, ale dlouhou dobu se nemohli dostat do nějaké pořádné šance.

Mezer v defenzívě naopak začal využívat Excelsior, který toužil své vedení potvrdit ještě třetí brankou. To se mu ale nepovedlo a v 89. minutě na to doplatil. Sulejmani zahrával rohový kop, na jeho centru si naskočil Vertonghen a zařídil pro Ajax skutečně cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 - 1000

Reagovat
smazaný uživatel

ten emanuelson je dobry hracik - aj zadarmo, len uz nech je prec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele