play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
22.05.2011 12:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 1:2

Fotbalisté Rody Kerkrade sice bojovali na domácím stánku Parkstad Limburg jako lvi, avšak nakonec se musí smířit s konečnou šestou příčkou v tabulce. Roda se sice dokázala velmi brzy dostat do vedení, jenže hosté po půl hodině srovnali a poté se hrál velice opatrný souboj. Domácí se sice snažili bušit do obrany soupeře jenže Den Haag byl pevný jako skála a deset minut před koncem definitivně rozhodl o svém postupu do finale play-off.

Po čtvrhodině hry vybuchl stánek Rody samou radostí, když úvodní trefu obstaral Morten Skoubo. Kerkrade tak potřebovala pouze jednu trefu a postupovala by dale. Jenže kouč Harm van Veldhoven pouze přihlížel, jak jeho svěřenci po chybě inkasují a proto museli dát ještě dvě trefy. V ofenzivní snaze to nakonec v 79. minutě přehnali a museli se smířit s definitivním koncem. Otevřené okénko jejich defenzívy využil Wesley Verhoek.

Před necelými čtrnácti tisíci diváky si vytvořili první velkou možnost domácí. Po přihrávce Skouba vypálil tvrdě hvězdný forvard Mads Junker, gólman Den Haagu Gino Coutinho ale předvedl famózní zákrok. Tlak Rody vyvrcholil ve 14. minutě. Po centru Dawyho de Fauwa přesně mířil Skoubo. Domácí si vytvářeli možnosti až do 30. minuty a poté byli opařeni horkou vodou. První velká akce hostů totiž nakonec skončila v domácí síti.

Po chybě Jimmyho Hempteho převzal balón útočník Charlton Vicento a naservíroval balón na Mitchella Piqueho, který s přehledem srovnal stav. Až do konce úvodního dějství se nic vážného neudálo a domácí začali tlačit opět až po přestávce. Po vysokém pasu Junkera to zkusil domácí Willem Janssen, jenže Coutinho vyrazil jeho pokus kolem tyčky. Defenzíva hostů pevně držela a frustrovaní domácí se nedokázali nijak výrazněji prosazovat.

Deset minut před závěrečným hvizdem se navíc snažení Kerkrade zcela rozpadlo a Den Haag vsítil druhou branku. Po přihrávce Františka Kubíka uvolnil Vicento unikajícího Verhoeka, který unikl na pravém křídle a střelou do horní poloviny banky uzavřel gólový účet utkání. Sebevědomý Den Haag se ve čtvrtek střetne s Groningenem na domácím stánku od 20:00, odveta je na programu v neděli na stánku Euroborg od 16:30.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele