základní část, 18. kolo
11.12.2010 19:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 1:1

Roda Kerkrade se začíná stávat remízovým králem ligy, v domácím prostředí si totiž z devíti utkání připsala na své konto již šestý nerozhodný výsledek. Brání jí to tak vytáhnout se tabulkou výše a udržet kontakt s nejlepšími, kteří bojují o přímou účast v evropských pohárech. V tuto chvíli má na kontě devětadvacet bodů. Před sezónou by to řekl málokdo, ovšem po skvělém začátku se od ambiciózního celku čekalo asi více.

Avšak Den Haag na tom letos také není vůbec špatně a místo záchrany nyní mohutně bojuje alespoň o baráž Evropské ligy. Na svého sobotního soka ztrácel na osmé příčce tři body a tento rozdíl mezi oběma celky tedy dál trvá. Domácí šli do vedení Willemem Janssenem, ale hosté dokázali odpovědět velmi rychle. Svou jedenáctou trefu v Eredivisii totiž zaznamenal Dmitrij Bulykin a nachází se na druhé příčce mezi střelci.

Poté se oba výběry spíše spoléhaly na zadní vrátka a nemohly vsítit další branku. Ve velkém tempu se odehrál především začátek zápasu. Už ve 4. minutě se dostal do zakončení Bulykin po krásném centru levačkou od Charltona Vincenta, jenže branku přestřelil. O pět minut později udeřili na druhé straně domácí. Pohlednou akci založil slovinský obránce Aleksandar Radosavljevič, který uvolnil ve středu hřiště Madse Junkera.

Junker poté poslal přihrávku na svého kolegu Janssena a jeho neomylná pravačka rozvlnila síť - 1:0. Radost na stánku Kerkrade ale vskutku netrvala dlouho. Hned za čtyři minuty totiž ukázala svou sílu také hostující hvězda Bulykin. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše a nekompromisní hlavičkou nedal žádnou naději gólmanovi Przemyslawu Tytonovi. V dalším průběhu se už diváci příliš na co koukat neměli, avšak přeci jen viděli i záblesky geniality.

Ve druhé půli se totiž odhodlal k neuvěřitelnému sólu Wesley Verhoek, který se prokličkoval obranou Rody, avšak poté pálil těsně vedle levé tyče. Kerkrade ve druhé půli zahrozilo vážněji též jen jednou. Velmi povedenou střelu vyslal Sutchuin Djoum, gólman Haagu Gino Coutinho však brilantně jednoruč vychýlil balón mimo tři tyče a svůj celek podržel. V samém závěru chtěli domácí převrhnout misky vah na svou stranu, hosté ale byli v obraně pozorní.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele