základní část, 14. kolo
13.11.2010 18:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 4:2

PSV si poradilo s Excelsiorem 4:2.

Začátek utkání patřil překvapivě hostujícímu celku. Ten se hned od úvodní minuty tlačil kupředu. Běžela 6. minuta a hostující tým se mohl radovat, jeho úvodní tlak totiž přinesl ovoce. Přímý kop si vzal do parády Ryan Koolwijk, přesným centrem našel volného Bovenberga, který střelou přímo z první rozvlnil síť a poslal hosty do vedení.

Srovnání ze strany PSV přišlo celkem rychle. O třináct minut později se uvolnil Balazs Dzudzsak a přesným pasem hledal Lense. K tomu si taky míč našel cestu a přesnou střelou srovnal krok.

PSV se však do hostujícího celku zakouslo. Po půlhodině hry, přesněji ve 34. minutě, přišla další pěkná akce PSV. Lens v ní hrál opět ústřední roli. Jeho obtočení se a následný centr totiž ulehčil práci nabíhajícímu Boumovi, který se z dobré pozice hlavou nemýlil a strhl vedení na stranu PSV.

Druhý poločas přinesl další zásah na pažbu PSV. Již po pěti minutách se dokázal uvolnit Ibrahim Afellay. Přesnou kolmicí našel rozeběhnutého snipera Toivonena. Ten ukázal svou chladnokrevnost a poslal domácí již do dvoubrankového vedení.

Hosté však nesložili zbraně. Dvacet minut před koncem si totiž zahrál hostující Fernandez na Maradonu. Své sólo přes celé hřiště totiž ozdobil perfektním zakončením a vykřesáním naděje pro Excelsior.

Neuběhlo ovšem mnoho a PSV tuto naději rozdupalo. V 78. minutě Toivonen našel osamoceného Marcela, který si míč skvěle zpracoval a přesnou ranou do hornho rohu stanovil konečné skóre 4:2 ve prospěch svého celku.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele