základní část, 10. kolo
24.10.2010 14:30 CET
10 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 10:0

Zdrcující prohra, apokalypsa, katastrofa. Těžko jinak se dá popsat výkon loňského čtvrtého týmu tabulky Feyenoordu Rotterdam. Dějiny holandské Eredivisie pamatují hodně, na tenhle okamžik si však jistě dlouho nepamatují. Alespoň ne v utkání, kde bylo PSV jen mírným favoritem. Na dvouciferné výsledky jsou lidé zvyklí v nejnižších soutěžích, rozhodně ne v nejvyšší soutěži. Proto je výsledek 10:0 naprostým šokem pro všechny.

Feyenoord má sice hodně špatnou fazónu a krčí se na chvostu holandské Erdivisie, teď si však k tomu všemu udělal pořádnou ostudu. Přitom ještě o poločase tomu nic nenasvědčovalo, domácí vedli jen 2:0. Jenže v druhé půli hosté zažili infarkt, mozkovou mrtvici i obrnu dohromady. Hattrick vsítil Jonathan Reis, po dvou trefách se rozdělili Lens a Dzsudzsak, jednu trefu zaznamenal Affelay, Engelaar a Toivonen.

Feyenoord zaznamenal rekordní prohru v historii celého klubu, dosud nejhorší výprask 8:2 dostal v roce 1983. PSV vyhrálo stejným poměrem 10:0 již potřetí, vyrovnalo tím dosavadní rekord. Naposledy takhle Eindhoven vyhrál v roce 1988 proti týmu FC Volendam. Duel sice hodně ovlivnila červená karta hostů ze 34.minuty, i tak ale Feyenoord neměl dopustit obrovský kolaps. Domácí se dostali do vedení ve 24.minutě, kdy dvacetimetrové sólo zakončil do pravého dolního Jonathan Reis.

Za dalších deset minut se musel ze hřiště pakovat po druhé žluté teprve dvacetiletý obránce Kelvin Leerdam a svůj celek proto výrazně oslabil. O pět minut později pojistil vedení Ibrahim Affelay, který šel společně s Lensem dva na jednoho a šťastný střelec chytře pokořil gólmana Roba van Dijka podruhé. Hned po půli se začala krize hostující obrany prohlubovat. Hned ve 47.minutě zvyšoval po centru Dzsudzsaka druhou trefou v utkání Reis.

Za další dvě minuty to už bylo 4:0, kdy Ola Toivonen zakončil hlavou do horního rohu po přihrávce Affelaye. V 55. minutě využil Lens centru aktivního Reise, sám Reis po necelé hodině hry završil hattrick po skvělé práci Affelaye. Čtyři branky během čtvrthodiny byly pro soupeře velké sousto. O další trefu se postaral dalekonosnou ranou Balasz Dzsudzsak, následoval ho Engelaar dorážkou zblízka.

Čtvrthodiny před koncem fauloval ve vápně Kamohelo Mokotjo unikajícího Adila Auassara a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu bez obtíží proměnil Dzsudzsak. O dvouciferný rozdíl ve skóre se postaral v 87.minutě Lens, Feyenoord už si přál jistě být dávno v kabině. Na takový zápas musí rychle zapomenout, v tabulce klesl na patnáctou příčku. Eindhoven naopak zvýšil náskok na prvním místě z jednoho na dva body.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Stiksxx

Zase Ola pod hrotem Aspon že hraje od začátku Reis.Snad dá zas mnimálně gol.

Reagovat
Stiksxx

Hattrick stačí vid.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ola sa trafil

Reagovat
AjaxFans

Krásná remíz 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To sis spletl zápas Excelsior - Ajax chlapečku

Reagovat
smazaný uživatel

A máš to a to bych řekl ještě zlatý bod

Reagovat
Stiksxx

škoda že to Excel neudržel

Reagovat
smazaný uživatel

Co neudržel...to sice ano, ale za stavu 2:2 měl tři vyložené tutovky, škoda :(

Reagovat
Stiksxx

tak to zamrzí ještě víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha 10:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

what the ...

Reagovat
IkerCasillas

No toto!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord to teda schytal poriadne

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele