základní část, 16. kolo
27.11.2010 20:45 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 2:4

Tak se to přece jen fotbalistům Twente povedlo a ti tak do dalšího zápasu budou vstupovat jako lídři. Nyní totiž po dramatické bitvě na půdě Nijmegenu dokázali získat tři body a díky zaváhání PSV se dostali do čela o skóre. Eredivsie tak letos bude asi hodně zajímavá. Jakoby z Enschede spadl ten velký tlak před Ligou mistrů, kde měli šanci postoupit do osmifinále a nyní už s jistotou alespoň Evropské ligy mají klid soustředit se jenom na ligu.

Ovšem vítězství na půdě Nijmegenu se v žádném případě nerodilo snadno, ve velké přestřelce měli hosté velké problémy. Velmi brzy totiž prohrávali a museli otáčet stav. To se jim nakonec díky dvěma brankám Bryana Ruize a Marka Janka povedlo. Soupeř však živil naději na body dlouhou dobu, přišel o ní až deset minut před závěrečným hvizdem. Nijmegenu před nedělními dohrávkami patří jedenáctá pozice s devatenácti body.

Nijmegen se dostal překvapivě do vedení již v 9. minutě. Po přímém volném kopu Johna Goossense prodloužil balón Lasse Schone na Base Sibuma a ten z blízkosti nemohl minout. Avšak za necelých deset minut už bylo srovnáno. Po centru do vápna nepříliš šťastně odhlavičkoval balón Ramon Toner na Bryana Ruize a ten se trefil přímo do dolního rohu - 1:1. Twente otočilo pět minut před pauzou zásluhou Janka.

Po nepřesné přihrávce Schoneho unikl Nacer Chadli a krásně ve vápně uvolnil Janka, který před sezónou přišel z rakouského Salzburgu. Gólman Jasper Cillessen Chadliho přihrávku nezachytil a Janko skóroval pohodlně do volné klece - 1:2. Ještě před změnou stran se dočkalo Enschede dokonce dvoubrankového vedení. Po špatné přihrávce gólmana Cillessena musel faulovat Rens Van Eijden ve vápně Luuka de Jonga a sudí foukl do píšťalky.

Nařízenou penaltu pak s přehledem Ruiz proměnil. Nijmegen vykřesal naději čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po dalších neproměněných šancích Twente. Po dobré práci Schoneho unikl na pravé straně Bjorn Vleminckx a pokořil brankáře Sandera Boschkera. Jenže tato naděje nevydržela NEC moc dlouho, hned za pět minut totiž poslal centr do pokutového území Ruiz a hlavičkující Janko definitivně rozhodl.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

1x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele