základní část, 4. kolo
28.08.2010 19:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

NAC Breda - VVV Venlo 2:0

Breda může slavit své první letošní vítězství. Až ve čtvrtém kole dokázala bodovat naplno, když podle očekávání srazila do kolen na domácí půdě Venlo. Oba dva góly střetnutí vstřelila už v prvním poločase a bez problémů dovedla utkání do zdárného konce.

Úvod do sezóny se skutečně "Rats" vůbec nevyvedl. Po třech kolech měli na kontě pouhý bod a krčili se na předposledním místě tabulky. To už ale nyní neplatí.

Začátek zápasu Bredě vyšel velmi dobře. Vždyť do uklidňujícího vedení šla už po pouhých jedenácti minutách. Tvořivý Kees Kwakman našel Amoaha, ten si pohrál se dvěma obránci a tvrdou ranou do horního rohu branky zaznamenal úvodní trefu tohoto střetnutí.

Venlo se ovšem po inkasovaném gólu rychle oklepalo a brzy dostalo domácí dokonce pod tlak. Nic z něj ale nevytěžilo a ve 26. minutě znovu inkasovalo. Fehér s Luijckxem předvedli rychlou kombinaci, předali míč volnému Gorterovi, který jej bez větších potíží poslal do brány.

Na konci první půle byli opět vidět oba dva střelci dnešního duelu. Tentokrát přihrával Gorter a zakončoval Amoah, jeho hlavička ovšem letěla těsně nad břevno.

Po změně stran tempo zápasu výrazně opadlo a ani zajímavými momenty se nehýřilo. I přes uspokojivé vedení hrála aktivněji především Breda. Jeden z její světlých momentů přišel v 63. minutě. V hlavní roli se opět ocitl útočník Amoah. Po Leonardově centru mu stačilo pouze doťuknout míč do sítě, avšak nepochopitelně selhal a z celé akce nic nebylo.

Venlo se však nechtělo vzdát a ještě v závěrečné desetiminutovce mohlo promluvit do konečného skóre. Jorge Chula prošel přes dvojici obránců, přihrál míč Ruudu Boymansovi, ten ale v zakončení neuspěl, postrádal přesnost. Breda tak udržela čisté konto, ale hlavně vybojovala své první tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele