základní část, 25. kolo
26.02.2011 19:45 CET
6 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 6:1

Vitesse v minulém kole přejelo De Graafschap, a proto jelo na půdu Almela s přáním vybojovat tři body i pro tentokrát. To se mu ale nepovedlo, ba právě naopak. Domů se vrací s ostudným debaklem 1:6 a stále tak zůstává v těsné blízkosti sestupu. Heracles se naopak obdobných starostí díky této přesvědčivé výhry zbavil.

Většina fanoušků očekávala vyrovnaný zápas a první poločas tomu také nasvědčoval. Na hřišti se toho ale zase tak moc nedělo. První šance patřila hostům. Riverola zahrával rohový kop, v šestnáctce našel Rajkoviče, který se dostal k hlavičce, míč ale poslal přesně do náruče gólmana Pasveera.

Pak začali úřadovat domácí a Elloy Room se musel ohánět, aby míč nepustil do své sítě. Nejprve byl přinucen zlikvidovat pokus Willyho Overtooma, krátce na to si naopak poradil také s ránou Douglase. Sedm minut před přestávkou hostující brankář už takové štěstí neměl. Zpoza pokutového území napřáhnul Mark Looms a míč skončil v síti.

Po změně stran rozjel Heracles svůj koncert, který se jeho fanouškům dozajista musel líbit. Své vedení dokázal navýšit už v 49. minutě, kdy se krásně do rohu brány trefil útočník Everton. O deset minut později byl střelecky úspěšný také Mark-Jan Fledderus. To však ani zdaleka ještě nebyl konec. Po několika okamžicích se totiž Snijders dopustil ve vápně faulu na Evertonovi a následný pokutový kop v poklidu proměnil Overtoom.

Nizozemský záložník si tuto činnost zopakoval taktéž v 75. minutě a opět se mohl radovat z další branky. V závěru zápasu byl nejvíce vidět hostující Guram Kašia. Nejprve si po rohovém kopu Fledderuse srazil omylem míč do vlastní sítě, v nastaveném čase už ale mířil do správné brány. Přesným zakončením alespoň trochu zmírnil potupnou porážku Vitesse.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kam si to Bony, kam jen šel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele