základní část, 22. kolo
06.02.2011 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 1:0

Roda začíná pomalu, ale jistě vyklízet pohárové příčky. Po nedávné prohře ve Vitesse nebyla schopná ani dnes dovést zápas s Heraclesem ke tříbodovému zisku, a tak jí hrozí, že co nevidět opustí pásmo první sedmičky. Almelo si naopak díky výhře 1:0 udrželo stále stejný odstup od šestnáctého Excelsioru.

Od začátku bylo jasně patrné, kdo má větší hlad po vítězství. Heracles od úvodního hvizdu projevoval výraznou aktivitu a nechybělo zase tak moc a mohl jít do vedení již v šesté minutě. Ve výborné palebné pozici se ocitl útočník Everton, jenže střela mu nesedla, postrádala především dostatečnou razanci, a tak gólman Prus míč dokázal lapit.

O několik minut později se pokoušel polského brankáře v bráně hostů překonat Vejinovič, jenže neuspěl. Ani v následujících okamžicích se ale Prus nenudil. Likvidovat totiž musel také například nebezpečný pokus Douglase. Jedinou pořádnou šanci první půle měla Roda v 31. minutě. Po centru Hadouira pálil svou pravačkou Djoum, jeho šanci ale vychytal Remko Paasver.

Hned z první pořádné akce po změně stran dokázal Heracles udeřit a rozhodnout tento duel ve svůj prospěch. Overtoom se nijak nerozpakoval a z velké dálky napřáhl ke střele, která skončila k radosti všech domácích fanoušků až v síti. I v dalších minutách Almelo hrozilo ze všech možných pozic a chtělo své vedení ještě navýšit. Rodu ale držel výbornými výkony mladý Prus, který pochytal vše, co se dalo.

Velká komplikace za ziskem tří bodů přišla v případě domácích fotbalistů v 66. minutě, to se nechal vyloučit Tim Breukers. I přes tuto nepříjemnost ale Heracles již duel zvládl a bral zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele