základní část, 9. kolo
17.10.2010 16:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 3:2

Že by se přeci jen blýskalo pro největší překvapení loňského ročníku na lepší časy? Heracles po dlouhé době ukázalo, že je konkurence schopné a odpoutalo se z předposlední barážové pozice. V domácím prostředí dokázalo zvítězit podruhé v řadě a ukázalo svým fanouškům, že přeci jen dokáže překvapit. Nevyzpytatelný Nijmegen tentokráte zabrnkal na nesprávné struny a po přestřelce nakonec svému sokovi podlehl.

Heracles v tabulce poskočilo s osmi získanými body na čtrnácté místo a dokázalo poprvé od prvního kola získat tři body. Nijmegen má na kontě korálků deset a v tabulce klesl na jedenáctou příčku, stále však může v klidu bojovat i o přímý postup do pohárové Evropy. Duelu rozhodně nechyběly zajímavé momenty, diváci se mohli těšit ze dvou penalt po jedné na každé straně, navíc se do kabin předčasně pakoval nejlepší střelec hostů Erton Fejzullahu.

Ten se dostal na hřiště na konci první půle, jenže hned po pěti strávených minutách ve druhé půli uviděl první žlutou kartu. O další čtvrthodinu později musel sudí vytáhnout druhou žlutou. Branek se fanoušci dočkali v závěrečné čtvrhodině v rychlém sledu za sebou. Po nudném začátku vše začalo jiskřit v nastaveném čase úvodního dějství. V pokutovém území poslal Bjorn Vleminckx k zemi nabíhajícího Antoine van der Lindena sudí ukázal na značku povukotvého kopu.

V zakončení pak neměl sebevětší problémy Willy Overtoom a do kabin tak šel spokojeněji domácí výběr. Ještě do pauzy tedy hosté vyztužili ofenzívu příchodem Fejzullahua. Jenže jejich naděje na bodový zisk pomalinku začala zhasínat v 65.minutě, kdy se právě on pakoval předčasně do kabin. Navíc dvacet minut před závěrečným hvizdem po krásném centru Overtooma dal Heracles dvoubrankové vedení Everton, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minut - 2:0.

Ovšem za další čtyři minuty hostům přeci jen svitla naděje, když povedený pokus Lorenza Davidse z hranice vápna zapadl za záda gólmana Remko Pasveera. Deset minut před koncem k tomu domácí gólman byl nucen poslat k zemi unikajícího Brama Nuytincke a rozhodčí nemohl jinak, než odpískat pentlau. Tu s přehledem proměnil Lasse Schöne a srovnal stav. Když už se vše zdálo být jasné, tak v 89. minutě strhl misky vah na stranu Heracles Samuel Armenteros, který rozvlnil síť hlavou po přesném centru Marka Loomse.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele