základní část, 13. kolo
07.11.2010 14:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 1:1

Feyenoord dokázal po delší době obrat o body silného protivníka, i když se na domácím bodu hodně nadřel. Na stánku De Kuip totiž favorizovaná Roda vedla od poloviny úvodního dějství, jenže tři minuty před koncem si nedala pozor na zadní vrátka a rotterdamský celek srovnal stav. Roda tak remizovala již potřetí v řadě za sebou a stále se nemůže dostat z prohlubující se krize. Feyenoordu se naopak do tabulky hodí každý bod.

Domácí se díky remízovému výsledku v tabulce posunuli o jednu příčku a v současnosti jim patří čtrnáctá pozice s dvanácti získanými body. Roda díky zaváhání ostatních soupeřů zůstává na čtvrtém místě se čtyřiadvaceti korálky na kontě, avšak čelo tabulky se jí pomalu a jistě vzdaluje. Domácí si bod za svůj výkon zasloužili, v průběhu duelu totiž byli mírně lepším celkem.

První šanci si vytvořil Feyenoord, když po přímém volném kopu Tima De Clera hlavičkoval těsně mimo Stefan De Vrij. O minutu později mohl otevřít skóre Georginio Wijnaldum, jenže jeho tvrdá rána z dobré pozice prostor mezi třemi tyčemi minula. Proto na druhé straně udeřili z ničeho nic hosté a hned svou první možnost proměnili v branku. Anouar Hadouir unikl na levé straně a ve vápně vybídl ke skórování hlavou Madse Junkera - 0:1.

Těsně před pauzou byl blízko vyrovnání aktivní Wijnaldum, jeho skvělý pokus však dokázal zneškodnit naprosto brilantním zákrokem gólman Przemyslaw Tyton. Těsně po přestávce převzala taktovku utkání na chvíli Roda, náskok ale trestuhodně nenavýšila. Tentokráte se musel zaskvět brankář Rob van Dijk. Ten si nejprve poradil s těžkou střelou Pa-Modou Kaha, hned na to fantasticky zlikvidoval pokus Willema Janssena.

V dalším průběhu už ale tlačili spíše domácí. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem jim ještě nepřálo štěstí. Rick van Haaren po dobře zakrouceném balónu z přímého volného kopu trefil jen tyč, dorážející Wijnaldum následně branku trestuhodně přestřelil. Tři minuty před koncem však Van Haarenův přímý volný vyrazil gólman Tyton jen na zadní tyč, kde balón do volné klece bez problémů uklidil Luc Castaignos - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele