základní část, 29. kolo
02.04.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 0:1

Alkmaar oživil svou naději na třetí místo v tabulce a vzhledem k situaci ještě může pět kol před koncem s přehledem bojovat s Ajaxem, který sehraje svůj duel v neděli. Feyenoord naopak klesl na třináctou pozici a prohrál podruhé v řadě, jeho ambice na účast v kvalifikaci o evropskou ligu výrazně poklesly. Nyní se už zřejmě bude soustředit, aby se prokousal do horní poloviny tabulky, tedy alespoň na deváté místo.

Alkmaar si navíc pojistil se ziskem dvaapadesáti bodů čtvrté místo a má na ostatní soupeře k dobru čtyři body, což je v tuto chvíli celkem solidní náskok. Hosté rozhodli o svém vítězství těsně před poločasem, když se ve vyrovnaném klání trefil Charlison Benschop. Feyenoord pohřbil své naděje na bodový zisk v 60. minutě, když Gill Swerts šel předčasně do sprch. Kuriózní je, že to byla jediná karta udělena domácímu celku.

V dresu Alkmaaru se už mezi třem tyčemi objevil hvězdný gólman Sergio Romero a určitě svému výběru pomohl. Poprvé vážněji zahrozili domácí, když Romera prověřil Diego Biseswar, jenže s dalekonosnou střelou si hostující brankář s přehledem poradil. Alkmaar vážněji pohrozil až deset minut před přestávkou, když po pasu Maartena Martense střílel Pontus Wernbloom, ovšem brankář Rob van Dijk na brankové čáře zachránil.

Hned na to na levé straně unikl Benshop a poslal ránu pod tělo van Dijka, jenže jeho pokus branku o malý kousek minul. Ve 44. minutě se AZ už dočkalo. Po centru Martense z levé strany velmi svižně vypálil právě aktivní Benshop a překvapil van Dijka, balón skončil v dolním rohu. Po pauze se domácí snažili v úvodní čtvrthodině srovnat. Dobrou střelu vyslal Luc Castagnios, Romero ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil mimo.

V 60. minutě udělal Swerts naprosto nepochopitelný brutální zákrok na Martense, který byl zraněn a zřejmě na určitou dobu bude mimo hru. Sudí o Swertsově vyloučení ani na vteřinku nepochyboval a Alkmaaru už stačilo v poklidu dohrát závěrečnou půlhodinu proti oslabenému soupeři. Rotterdamský celek si nic vážnějšího již nevypracoval. V příštím kole bude moci Feyenoord složit reparát v Utrechtu, Alkmaar přivítá Bredu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele