základní část, 3. kolo
22.08.2010 14:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 3:0

Utrecht si na konto připsal další vítězství a tentokrát se ani pořádně nenadřel. Willem v prvním poločase totálně smetl a po změně stran si již jen v poklidu hlídal své vedení. Konečný výsledek 3:0 jej vyšvihl na třetí místo tabulky, zatímco fotbalisté z Tilburgu zůstávají stále beznadějně poslední.

Utrecht si potřeboval po nepovedeném vystoupení proti Celticu v rámci Evropské ligy spravit náladu, a tak bral jedině vítězství.

Výsledek sice mluví jasně, přesto nechybělo mnoho a jako první mohl jít do vedení Tilburg. Aljé Schut totiž v šestnáctce fauloval pronikajícího Lasnika a rozhodčího bez mrknutí oka odpískal pokutový kop. Ten chtěl proměnit samotný postižený, jenže míč poslal vysoko nad břevno. Hosty tento moment zřejmě hodně srazil do kolen, jelikož brzy poté inkasovali.

I na druhé straně se kopala penalta. Pereira tentokrát fauloval Asareho po střele z penaltového puntíku odstartoval radost na tribunách talentovaný útočník van Wolfswinkel. Ve 28. minutě to už bylo dokonce 2:0. Silberbauer vyslal dopředu Mertense, který věděl jak na gólmana Maenpaa vyzrát.

Uběhlo dalších zhruba pět minut a Willem znovu inkasoval. Po Duplanově centru hlavičkoval aktivní van Wolfwinkel a vstřelil svůj druhý gól utkání. V tabulce střelců se tak dotáhnul na vedoucího Toivonena.

Menší problémy při cestě za třemi body nastaly v případě Utrechtu v 58. minutě. Po druhé žluté kartě totiž musel předčasně opustit hřiště obránce Schut. Krátce na to měl největší šanci hostů Swinkels, avšak chyběla mu přesnost. Ještě před koncem se poměr sil na hřišti vyrovnal. Demouge začal agresivně a podrážděně strkat do Wuytense, za což viděl také červenou kartu. Závěr zápasu už žádné velké vzrušení nepřinesl.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele