základní část, 27. kolo
11.03.2011 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:0

Groningen se stále topí v obrovských problémech. Na své konto si v Utrechtu připsal už čtvrtou porážku v řadě. Tentokrát sice neobdržel žádný debakl jako v minulých kolech, i přesto ale nemá žádný důvod k radosti. O jeho prohru 0:1 se postaral úspěšným zásahem útočník Frank Demouge.

Očekával se vyrovnaný průběh zápasu, což se nakonec také potvrdilo. První poločas ale nabídl doopravdy nudné představení. Ani jeden tým neměl chuť za každou cenu útočit a raději jen pečlivě bránil. Není tedy žádným překvapením, že na gól čekali diváci marně. I proto byli rádi, když rozhodčí po čtyřiceti pěti minutách pískl do píšťalky a nudné úvodní dějství ukončil.

Po změně stran se už předváděná hra přeci jen výrazně zlepšila a výsledkem byly také první gólové šance. Jedna z nich přišla už ve 49. minutě. Na hranici pokutového území dostal Bacuna přihrávku a hned se odhodlal vypálit. Jeho nenápadný projektil nakonec orazítkoval břevno. Pro Groningen to byla vůbec první přesná střela v zápase.

O pouhou minutu později bylo pro změnu řádně horko na druhé straně. De Kogel střílel z dobrých dvaceti metrů, ale míč do brány nepropasíroval, jelikož včas zasáhl gólman Luciano. Vytoužený gól nakonec přišel přesně po hodině hry. Mertens zahrával rohový kop, na jeho centr si v pokutovém území naskočil útočník Demouge a poslal míč neomylně do brány.

Už o malou chvíli později mohl vedení pojistit Strootman, avšak na výborného Luciana nevyzrál. Groningen byl ve zbytku utkání více méně bezmocný, a tak na vyrovnání pomýšlet nemohl. I proto odjíždí poražen.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele