základní část, 24. kolo
20.02.2011 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 1:1

Twente ztratilo důležité body v boji o titul a před třetím Ajaxem už má pouze tříbodový náskok. Favorit totiž nedokázal porazit dobře hrající Nijmegen a před vlastními fandy získal pouze remízu 1:1, což je po skvělém výsledku v Evropské lize překvapení. Enschede doplatilo na špatnou koncovku, šancí si vytvořilo dost. Buď ale nemělo štěstí, nebo brilantně zasáhl skvělý gólman Jasper Cillessen.

Po úvodním hvizdu se uchytila hned první akce zápasu. Lasse Schöne nádhernou kolmicí uvolnil v 7. minutě Nikiho Zimlinga, na kterého obrana zapomněla a ten pak přízemní ranou pokořil brankáře Nikolaye Mihaylova. O minutu později prošel domácí obranou znovu Schöne a vypálil z hranice vápna, tentokráte ale Mihaylov vyrazil před sebe. Po čtvrthodině hry vypálil po zemi Leroy George, gólman šel však včas k zemi.

Teprve v 17. minutě zahrozilo též Twente, po centru do vápna od Emira Bajramiho a hlavičce Oguchiho Onyewua pálil osamocen Bryan Ruiz, jenže selhal a branku přestřelil. Za deset minut už se téměř čtyřiadvacetitisícové publikum na stánku De Grolsch Veste mohlo radovat. Po ztrátě George převzal balón Bajrami, přeběhl na levém křídle více jak polovinu hřiště a Bas Sibum mu nestačil. Bajrami pak střelou od nohy gólmana Cillesena srovnal - 1:1. Do konce úvodního dějství stojí za zmínku ještě závar, ze kterého pálil Ruiz, to ovšem bylo vše.

Domácí ve druhé půli naprosto kontrolovali hru. Celkově soupeře přestříleli 22 ku 5, jenže rozdílovou trefu ne a ne dát. V úvodu druhého dějství se chvíli nehrálo kvůli řádění domácích fanoušků, kteří naházeli na hřiště dýmovnice. Co se týče šancí, tak i přes obléhání vápna Nijmegenu stojí v úvodní čtvrthodině za zmínku pouze hlavička Ruize nad. Po hodině hry si Ruiz skvěle naskočil na rohový kop Theo Janssena, na čáře ale balón brilantně zachytil Cillesen.

Twente ostřelovalo hostující svatyni, co to jen šlo. Nicméně s přímým volným kopem Janssena ani se střelou Chadliho doprostřed branky neměl Cillesen větší problémy. Opravdová hitparáda šancí byla k vidění v závěrečné pětiminutovce. Po dlouhém centru nedokázal nohou ve výskoku usměrnit balón Luuk de Jong a přestřelil. Hned na to po špatném odkopu domácí obrany pálil dobře Janssen, avšak o několik centimetrů vedle.

V nastaveném čase poté z úhlu přestřelil Chadli, po jednom z posledních rohových kopu dokázal také hlavičkovat Douglas, i tentokráte ale byla na svém místě náruč Cillesena. Twente je prozatím první s jedenapadesáti body, ovšem konkurenční PSV má duel k dobru. Nijmegen zůstává s jedenatřiceti korálky stále desátý.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele