základní část, 10. kolo
24.10.2010 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 3:2

Tak že by Den Haag přeci jen v letošním ročníku nechtěl hrát druhé housle a výrazně se popral o místo v horní polovině tabulky? Na body sice na půdě favorizovaného Twente Enschede nedosáhl, nicméně předvedl velmi solidní výkon a v zápase dokonce dvakrát vedl.

Domácí kouč Michel Preud'homme' se nejvíce bál útočné síly soupeře, hlavně Kubíka a Bulykina. A tyto obavy se záhy ukázaly jako oprávněné, Bulykin i Kubík totiž branku vsítili.

Přitom do zápasu lépe vstoupili domácí. Ve 20.minutě sice museli řešit nepříjemnou situaci, když kvůli zranění Roberto Rosalo vystřídal Nickyho Kuipera. Domácí mohli otevřít skóre po přihrávce Dwighta Tiendalliho a následné střele Brayana Ruize, gólman hostů Gino Coutinha však i následnou dorážku zlikvidoval. O něco později se díval, jak Denny Landzaat z vyložené pozice přestřeluje jeho branku.

Jenže ve 27. minutě už byl krátký na střelu Theo Jansena, který skóroval po přímém volném kopu. Twente se ale nemohlo radovat z vedení příliš dlouho a soupeř mu těsně před přestávkou zasadil ránu pod pás. Po špatném odkopu střídajícího Rosala převzal balón Wesley Verhoek a uvolnil Dmitrje Bulykina, který lehce srovnal stav - 1:1. Po půli ale překvapivě právě Bulykin vystřídal a nemohl tak ofenzívě dále pomáhat.

Hostům to ovšem nevadilo, po necelých deseti odehraných minutách ve druhé půli spadl balón ve vápně jako dar z nebes ke Kubíkovi a tomu stačilo pouze uklidit balón doprostřed branky - 1:2. Nadšení Den Haagu ovšem trvalo jen tři minuty. Ve vápně totiž nešťastně zahrál rukou Pascal Bosschaart a sudí nařídil penaltu. K té se sebevědomě postavil Bryan Ruiz a bez větších potíží zamířil do pravého dolního rohu - 2:2

Twente od této chvíle tlačilo a chtělo zvrátit stav na svou stranu za každou cenu. Den Haag se úspěšně bránil více jak dvacet minut po vyrovnávací trefě, jenže pak už tlaku podlehl. Po dlouhém přímém volném kopu Verhoeka do vápna se uvolnil Marc Janko a svou tradiční zbraní - hlavou, zakončil přímo do levého horního rohu. Twente tak poskočilo na druhé místo za vedoucí PSV, Den Haag klesl na prozatímní osmé místo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele