základní část, 22. kolo
06.02.2011 14:30 CET
7 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 7:1

Brankové hody zažili fanoušci na domácím stadionu v Groningenu. Ten na své půdě přivítal poslední Willem II a sedmi brankami jej vyprovodil domů. V utkání padlo osm branek, hattrick Matavze a tři červené karty.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácímu celku, který se již od úvodních minut zakousl do svého soupeře pěkně hladově. První větší šance přišla ve 26. minutě. V té se perfektně zavěsil do vzduchu Granqvist, když si naběhl na rohový kop Tadiče. Hlavičkový pokus domácího hráče znamenal vedení 1:0.

Netrvalo dlouho a domácí šli do vedení již o dvě branky. V běžící 33. minutě se perfektně uvolnil Stenman a parádní individuální prací prostřelil hostujícího brankáře. Do konce prvního poločasu však stihl Groningen ještě navýšit svůj náskok. Na Tadičův centr si naběhl Matavz a stanovil poločasový výsledek 3:0.

Druhý poločas začal opravdu zajímavě. Willem II vše vrhl do útoku a již v 51. minutě mohl sbírat ovoce. Díky své nešikovnosti zahrál střelec první branky Granqvist rukou v pokutovém území a viděl celkem překvapivě červenou kartu. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Lasnik a snížil na 3:1.

Neuběhlo mnoho a situace byla ještě zajímavější. Psala se 54. minuta a na Matavze si vyšlápl Swinkels. Ten za svůj zákrok viděl červenou kartu a sám postižený Matavz se postavil k pokutovému kopu. Jeho střela poslala brankáře na opačnou stranu a Groningen opět vedl o tři branky.

Běžela 68. minuta a domácí šli do přesilové hry. po faulu na Hollu totiž viděl Pressel již druhou žlutou kartu a musel tedy rovněž předčastně do sprch.

Pár minut na to domácí dokázali využít výhodu a v 71. minutě se uvolnil Matavz a parádní ranou poslal Groningen do vedení 5:1 a dokončil tak svůj útok na hattrick. Dvě minuty na to bylo pro hostující celek ještě hůře. Enevoldsen totiž využil chyby hostujícího zadáka a technickou ranou vstřelil šestou branku domácích. Utkání se dohrávalo jen z povinnosti. To však nevadilo aktivnímu Tadičovi, který si naskočil na centr od Enevoldsena a stanovil tak konečné skóre 7:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tulen

jak som vravel, Matavz hattrick , je to frajer, raz darmo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele