základní část, 9. kolo
17.10.2010 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - SC Heerenveen 1:0

Vládcem severu Nizozemska zůstává nadále Groningen. Ten si dnes v těžkém duelu poradil s neoblíbeným Heerenveenem a stále se tak drží vedoucích týmů. Jediný gól střetnutí vsítil těsně po přestávce švédský stoper Andreas Granqvist.

Úvodní třicetiminutovka patřila jednoznačně domácím borcům. Ti měli skutečně navrch, akorát nedokázali svou převahu vyjádřit gólově. Přitom už v 11. minutě se ocitl nesmírně blízko úvodní brance mladý útočník Tim Matavz. V jasné tutovce ovšem zklamal, když zhruba z deseti metrů nebyl schopný trefit branku. O malou chvíli později pálil pro změnu Granqvist, ale ani on se s úspěchem nesetkal.

Poté se osmělil také Heerenveen a výsledkem byla nebezpečná rána Roye Beerense. S tou si však zkušený gólman Luciano dokázal bez větších potíží poradit. Jinak ale hrozil opět především Groningen. Špatné načasování zhatilo jasnou gólovku Bacunovi, o malou chvíli později zakončoval nepřesně záložník Thomas Enevoldsen. Domácí fotbalisté tak odcházeli do kabin překvapivě za nerozhodného stavu.

Po 25 sekundách druhé půle ale dokázal Groningen rozhodnout o zisku tří bodů. Po Tadičově rohovém kopu vznikl v hostující šestnáctce pořádný závar. V něm se nejlépe zorientoval obránce Granqvist a hlavou rozvlnil síť za zády Ellegaarda.

Hosté sice následně ožili, ale k ničemu pořádnému jejich snaha nevedla. Když už se náhodou dostali do zakončení, svou práci si vždy splnil jistý brankář Luciano. Ten se nejvíce vyznamenal při dalekonosné ráně Viktora Elma. Bravurně ale zlikvidoval také nebezpečnou hlavičku Beerense. V samotném závěru se dožadoval penalty útočník Bas Dost, ale rozhodčí ho nevyslyšel. I proto si Groningen na své konto připsal další nesmírně cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele