základní část, 24. kolo
19.02.2011 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 1:4

Groningen prožívá jarní část sezóny jako na houpačce a velmi přesvědčivé a dobré výkony střídá s těmi naprosto nepochopitelnými, které srážejí kandidáta na mistrovský titul o patro níže. Groningen totiž může po nedělních duelech klesnout na pátou pozici. Navíc se ztráta na vedoucí duo může vyšplhat na devět bodů. A to by se Groningenu stahovalo vskutku těžko. Přitom se počítalo s jasnou výhrou domácího favorita.

Roda totiž vstoupila do jarní části přímo katastrofálně a vypadalo to, že po dobrém jaru nyní přijde pád do středu tabulky, ne-li ještě níže. Roda na úvod sice porazila Excelsior, poté ale zaznamenala dvě porážky, v Arnhemu (2:5) a Heraclesu (0:1). Nicméně zřejmě se chytla v minulém duelu, kde dokázala dohnat dvoubrankové vedení Ajaxu na svém stánku a získala velmi cenný bod za remízu 2:2. Hrdinou obou utkání se stal forvard Mads Junker.

Ten se trefil jednou do dítě Ajaxu a nyní vyprovodil Groningen hattrickem za 56 minut. Dva góly v samém závěru už v podstatě nic neřešily. Junker zaznamenal svou jedenáctou, dvanáctou a třináctou trefu v sezóně. Dostal se na páté místo mezi střelci za taková esa, jako jsou Marc Janko, Tim Matavz, Dmitrij Bulykin či Björn Vleminckx. Devětadvacetiletý forvard načal psychiku domácích už po čtvrthodině hry.

Po dlouhém centru Mortena Skouba neměl vůbec žádný problém zblízka poslat balón do branky. Ještě do konce prvního poločasu mohl navýšit Anouar Hadouir, jenže proti byl brilantní zákrok brankáře Luciana. Na druhé straně zahrozili Nicklas Pedersen a Thomas Enevoldsen, vyrovnáno ovšem nebylo. Velké věci se začaly dít až v závěrečné půl hodině, kde diváci viděli čtyři branky a neproměněnou penaltu. V 61. minutě přidal druhý gól Junker.

Po přihrávce Ruuda Vormera stačilo už jen přesně nastavit nohu. Za dalších devět minut byla tříbranková sláva dokonána, když po pasu Willema Janssena usměrnil Junker balón pod tělo Luciana - 0:3. Deset minut před závěrečným hvizdem svitla pro domácí naděje, když ve vápně zahrál rukou Vormer a sudí odpískal penaltu. K té se postavil kapitán Groningenu Andreas Granqvist, nicméně skvělý zásah předvedl polský brankář Przemyslaw Tyton.

Domácí se dočkali dvě minuty před závěrečným hvizdem zásluhou Pedersena, který si naskočil na centr Dannyho Holly a zamířil do horního rohu. Ježe bylo příliš pozdě a Roda navíc v nastavení přidala čtvrtou trefu, kdy po skvělé práci Mortena Skouba upravil na konečných 4:1 pro Kerkerade Boldizsar Bodor.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele