play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
22.05.2011 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 2:1

Nejzajímavější duel úvodního kola play-off nakonec lépe dopadl pro mírného favorita. Ovšem Heracles se rozhodně nemusí za svůj výkon stydět. Do finále nepostoupilo jen vinou menšího počtu vstřelených branek na půdě Groningenu a rozhodně se tak se soutěží loučí se ctí. Úspěchem vůbec bylo vybojované osmé místo v silné konkurenci a naprosto rovnocenný souboj s Groningenem podtrhuje velkou sílu Almela v letošní sezóně.

Po úvodním utkání přijeli hosté na Euroborg s dobrými vyhlídkami a po výsledku 3:2 v jejich prospěch jim stačilo uhrát i remízu. Ovšem svěřenci Pitra Huistry ukázali, že se jim v domácím prostředí daří a naopak Heracles je silné především před vlastními fandy. Přitom duel byl zajímavý až do posledních okamžiků. Domácí šli krátce po pauze do dvoubrankového vedení a kontrolovali průběh hry, ovšem čtvrthodiny před koncem se jim situace zkomplikovala.

Po druhé žluté kartě se totiž musel předčasně do kabin pakovat Tim Sparv a od této chvíle si Almelo vytvořilo ohromný tlak. Ten nakonec vyvrcholil brankou tři minuty před závěrečným hvizdem a hostům tak k postupu stačila jediná trefa. Jenže už jim nezbyl čas a dále jde proto Groningen. Hearcles se muselo obejít bez důležité opory Willyho Overtooma a jeho absence na hře svěřenců kouče Petera Bosze byla přeci jen znát.

Groningen byl od úvodního výkopu lepší a po šancích Andrease Granqvista, Dušana Tadiče a Oluwafemiho Ajiloreho šel po půl hodině do vedení. Nádhernou kombinaci předvedli Dušan Tadić s Petterem Anderssonem a druhý jmenovaný švédský hráč zakončil pohotovou střelou. Domácí se uklidnili dvě minuty po změně stran. Po přihrávce Leandra Bacuny uvolnil fantastický Tadič aktivního Ajiloreho a ten propálil všechno před sebou.

Avšak kouči Huistrovi přibyli vrásky na čele v 76. minutě. Tim Sparv totiž obdržel dvakrát za držení protihráče žlutou kartu a určitě se hodně bál, kdyby se hostům podařilo ještě srovnat. A v 87. minutě byl na tom jistě ještě hůře. Střídající Glynor Plet totiž dokázal snížit a Heracles mělo až do čtvrté minuty nastavení čas vyrovnat. Zkušený Groningen už ale i v početní nevýhodě udržel vedení a ve finále se proto střetne s Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele