základní část, 18. kolo
11.12.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 0:0

Fotbalisté PSV si zadělali v domácí soutěži na pořádný problém a pokud Twente dokáže vyhrát v nedělní dohrávce, tak spadnou na druhé místo. Na půdě De Grafschaapu totiž uhráli pouze bod za bezbrankovou remízu a nováček soutěže si tak připsal další cenný skalp. Utkání hodně ovlivnila červená karta hostujícího navrátilce do sestavy Orlanda Engelaara, za domácí šel do sprch deset minut před koncem Yuri Rose.

Přitom oba borci nejprve od rozhodčího viděli žluté varování, teprve poté se museli pakovat ze hřiště. Nicméně druhá červená karta už takový vliv neměla, ta Engelaarova z 36. minuty ale ano. PSV tak má na kontě osmatřicet bodů a zatím je na vedoucí pozici, avšak je to jistě ztráta. Naopak De Graafschap se čím dál tím více vzdaluje sestupovým příčkám a patří mu hezká dvanáctá příčka se ziskem jedenadvaceti bodů.

Hosté měli v úvodní čtvrthodině značnou herní převahu, mezery ve skvělé domácí defenzívě ovšem dlouhou dobu nemohli najít. K tomu je musel podržet švédský gólman Isaksson, který si excelentně poradil s pokusem Youssoufa Hersiho. Následně ale napálil ze slušné vzdálenosti břevno na druhé straně Ibrahim Afellay, hned na to neuspěl Jonathan Reis tváří v tvář gólmanovi Watermanovi.

Jenže tlak favorita Eredivisie opadl po zbytečném vyloučení Engelaara, druhá žlutá karta mu ve 36. minutě vystavila stopku do konce duelu. Domácí se dokázali oklepat z tlaku a svého soupeře dostali do problémů, vytvářeli si slibné příležitosti. Nejprve po průniku na levém křídle pálil těsně vedle Hugo Bargas, následně stejný hráč po spolupráci s Rydellem Poeponem opět branku o malý kousek netrefil.

Dvacet minut před koncem zkusil svou obávanou střelu z dobrých dvaceti metrů Afellay, jenže brankář Waterman dokázal balón zachytit. V 80. minutě se pakoval ze hřiště druhý muž, tentokráte domácí Rose a hosté vycítili šanci. Největší příležitost zápasu zahodil švédský kanonýr Marcus Berg, jeho hlavičkový pokus dokázal na čáře naprosto zázračně zlikvidovat Waterman a stav se proto až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
afc ajax

2:1

Reagovat
afc ajax

aj tak dobre

Reagovat
AjaxFans

Tak toto jsem fakt nečekal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele