základní část, 23. kolo
13.02.2011 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Groningen 1:1

Groningen nevyužil zaváhání Ajaxu a odmítl tak dostat se na třetí příčku, navíc se mu čelo tabulky vzdálilo již na devět bodů a ostatní protivníci se dotáhli na rozdíl čtyř bodů. De Graafschap sice předvádí v poslední době velmi dobré výkony a především v domácím prostředí velmi pravidelně boduje, ovšem ztráta Groningenu se nečekala.

Střelcem domácího výběru se stal tradiční ostrostřelec a bývalý hráč Sparty Rotterdam Rydel Poepon, který krátce po přestávce srovnal na konečných 1:1. Přitom hosté šli po půl hodině hry do těsného vedení, po srovnání stavu měli více jak čtyřicet minut na zvrat. Ovšem na výbornou obranu soupeře nevyzráli. De Graafschap tak na kontě má šestadvacet korálků a je stále dvanáctý, daleko od sestupových vod.

Domácí hned v úvodu zápasu zatlačili na pilu a dostali favorizovaného soupeře pod mírný tlak. Nejprve tvrdě vypálil Steve De Ridder, nicméně gólman Luciano si s jeho pokusem nakonec poradil. Hned na to pálil o kousek vedle Peter Jungschlager, následně po skvělém sprintu tvrdě pálil k tyči De Ridder, Luciano však dokázal včas zasáhnout. Jenže pravidlo nedáš dostaneš platilo tentokráte do puntíku a Groningen ukázal, jak je produktivní.

Po centru Frederika Stenmana se opřel do voleje Danny Holla a balón skončil v síti - 0:1. Hned na to promarnil příležitost na navýšení Thomas Envoldsen, když centrovaný balón podskočil gólman Stenman, jenže severský záložník hlavičkoval nad. Groningen vstoupil do druhé půle lépe, jenže byl okamžitě v 51. minutě polit studenou vodou. Poepon nádherně unikl všem na levém křídle a trefil se brilantně přímo mezi nohy gólmana Luciana - 1:1.

V dalším průběhu diváci viděli ještě dvě velké možnosti. V domácím dresu Jordy Buijs poslal balón těsně nad branku z přímého volného kopu, na druhé straně chyběl malý kousíček Hollovi, který se tak mohl stát hrdinou svého týmu. Stav už ale zůstal nezměněn. V příštím kole bude chtít Groningen napravit zaváhání doma s trápící se Rodou Kerkrade, De Graafschap vyzve na souboj konkurenční Arnhem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele