základní část, 27. kolo
13.03.2011 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - ADO Den Haag 1:0

Fotbalisté Den Haagu prostě na cizích hřištích hrát neumějí a proto ztrácejí důležité body v boji o cenné čtvrté místo. A kdyby dokázali z venkovního prostředí alespoň proti slabším celkům přivézt všechny body, tak by dokonce mohli ohrožovat i třetí Ajax. Ovšem realita je zcela jiná. Jedno z největších překvapení sezóny totiž okupuje pátou pozici se ziskem pětačtyřiceti bodů a nyní ztrácí na čtvrtý Alkmaar jeden bod, na Ajax už korálků deset.

Přitom na půdě se hostům věřilo, ti ale nedokázali vyzrát na perfektní obranu nováčka z De Graafschapu. Ten si díky této výhře sedm kol před koncem vytvořil na čtrnácté pozici již jedenáctibodový náskok na šestnáctý Excelsior a jen teoretiky může spadnout o patro níže. Ba co více, ve vyrovnaném středu tabulky se může stát cokoliv. Rozdíl mezi devátým a čtrnáctým celkem je pouhé dva body, De Graafschap s třiatřiceti body může myslet ještě na horní polovinu.

Domácí se dostali do vedení v 10. minutě a od této chvíle bránili těsný náskok. Jediným střelcem se stal tradiční zabiják Rydell Poepon, který nasázel jedenáct tref v sezóně a je suverénně nejlepším střelcem týmu. Tento býval hráč Sparty Rotterdam drží nováčka nad vodou a bez jeho branek by se jenom těžko udržoval v nejvyšší soutěži. Domácí hnal za vítězstvím naplněný stadion, na kterém se nachází přes dvanáct tisíc diváků.

Už ve třetí minutě si hosté vypracovali úvodní možnost, když František Kubík našel volného Dmitrije Bulykina, ten ale z dvanácti metrů poslal balón pravačkou těsně vedle tyče. Následně ale z protiútoku zahrozil Steve de Ridder a z pravé strany poslal přihrávku Poeponovi, který s přehledem zamířil do dolního rohu - 1:0. Domácí mohli navýšit ve 26. minutě po chybě Kubíka, kdy vypálil z patnácti metrů Peter Jungschlager, nicméně díky zásahů gólmana Gino Coutinha skončila rána na tyči.

Hosté se snažili srovnat v samém závěru úvodního dějství, kdy rychle vypálil Bulykin, brankář Boy Waterman ale dokázal jít včas k zemi a na brankové čáře ukrýt balón v náručí. De Graafschap byl blízko druhé trefě po hodině hry. Na rohový kop Jussiho Kujaly si naskočil Yuri Rose, jenže gólman Countinho naprosto brilantně vyrazil jeho hlavičku nad břevno. Coutinho si ještě poradil se střelou Poepona a hosté mohou být rádi, že díky němu nebylo skóre ještě vyšší. Domácí vyhráli vskutku zaslouženě.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele