základní část, 25. kolo
27.02.2011 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 2:1

Twente nezvládlo utkání na půdě AZ Alkmaar a opět ztratilo cenné body. Domácí zvítězili 2:1.

Utkání již před samotným začátkem slibovalo velmi vyrovnaný průběh. To se také potvrdilo již od úvodních minut, ve kterých se oba celky spíše oťukávaly. Uplynulo však 26. minut a před brankou Twente se vyrojila skrumáž. V té se naneštěstí pro hostující celek nejhůře orientoval Theo Janssen a nešikovně si srazil míč do vlastní sítě.

První poločas mnoho fotbalovosti nenabídl. Domácí si bránili svůj náskok a Twente jen stěží hledalo skulinu jak vyrovnat. S blížícím se koncem prvního dějství však přišla pro hosty rána. Douglas nezvládl své chování a agresivním zákrokem poslal k zemi Nicka Viergevera. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a okamžitě poslal hostujícího hráče do sprch.

Druhý poločas začal opět opatrně. AZ však cítilo, že může z toho utkání vytěžit více než si myslelo. Čáru přes rozpočet však udělal domácím Viergever, který si vyšlápl na Roberta Rosalese. Po jeho zákroku rozhodčí opět neváhal ani okamžik a červenou kartou rychle srovnal poměr hráčů na hřišti.

Twente tedy začalo útočit a cítilo velkou šanci na srovnání. S blížícím se koncem utkání ovšem čas utíkal rychleji a AZ začalo bránit své jednobrankové vedení. Přišla ovšem 89. minuta a s ní perfektní akce hostujícího celku na jejímž konci stál De Jong a celou akci zakončil skvělou střelou a srovnal na 1:1. Vše nasvědčovalo remíze, ovšem neuběhla ani minuta a domácí okamžitě vyrazili do protiútoku. Rychlá kolmice a perfektní zakončení Falkenburga nakonec znamenalo branku a šťastné vítězství domácího AZ.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele