základní část, 20. kolo
21.01.2011 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 3:1

Fotbalisté Den Haagu navázali na úspěšné tažení podzimní částí sezóny a dokázali v domácím prostředí zdolat konkurenční Heerenveen. Den Haag zakončil první část ročníku na deváté pozici s minimální ztrátou na kvalifikaci o Evropskou ligu. Nyní přeskočil se ziskem dvaatřiceti bodů právě Heerenveen a v tabulce se prozatím probojoval na sedmé místo. Jeho soupeř naopak s třiceti body na kontě klesl na osmou pozici.

Domácím se vyvedly úvody obou poločasů a když soupeř vykřesal jiskřičku naděje, tak jí domácí ani ne za necelou minutu opět bez větších problémů uhasili. V dresu největšího překvapení sezóny se trefili Danny Buijs s Charltonem Vincentem, čtvrthodiny před koncem snižoval na druhé straně tradiční střelec Bas Dost. Jenže hned po dalším výkopu vrátil Haagu definitivní dvoubrankovou pojistku Lex Immers.

Domácí v prvním poločase zcela dominovali a dostali se hned ve druhé minutě do příležitosti. Ovšem ránu útočníka Jense Toornstry dokázal včas do bezpečí odvrátit český krajánek v dresu Heerenveenu Michael Švec. Ve 12. minutě už ale Den Haag zakončil hezkou akci úspěšně. Po pasu Toornstry nacentroval Wesley Verhoek přenádherný balón na Buijse a ten ho nekompromisně napálil do branky za bezmocného gólmana Ellegaarda.

Verhoek zásoboval své spoluhráče skvělými centry po celou dobu, po půlhodině po jeho brilantním pasu mohl navýšit stav Immers, jenže zblízka trestuhodně minul. Den Haag se ale dočkal osm minut po pauze, když po dobré práci Verhoeka mohl pohodlně skórovat Toornstra, jenže našel ještě lépe postaveného Vincenta a ten zavěsil tvrdou ranou do horního rohu. Hosté se ale nevzdali a od této chvíle ožili.

Švec nádherně prostrčil míč na Timothy Derijcka, který poté vyslal dobrou přízemní přihrávku z pravé strany na Dosta a ten svůj tradiční zabijácký instinkt proměnil v trefu a proto snížil. Jenže Den Haag se ihned vytasil s nádhernou akcí a dostal soupeře definitivně do kolen. Kevin Visser zakombinoval s Immersem, balón se poté dostal k Michaeli Breuerovi a ten ho vrátil rychlému Immersovi, jenž upravil výsledek na konečných 3:1.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele