play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
19.05.2011 20:45 CET
4 : 2
(4:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 4:2

Den Haag se snažil zapomenout na poslední utkání ze základní části Eredivisie a nyní je o krok blíže vysněnému postupu a tedy i evropským pohárům. Na jeho stánku se podle předpokladů odehrála ofenzivní bitva a domácí nakonec přestřelku zvládli. Diváci se mohli kochat hned šesti vstřelenými brankami a na závěr sezóny je fotbal vskutku bavil. A to k tomu viděli několik velice kuriózních a zajímavých situací.

Domácí totiž za celý zápas viděli pouze jednu kartu, zatímco hosté hned pět. Nicméně zatímco Roda Kerkrade obdržela všechny v podobě žlutého varování, domácí se od konce úvodního dějství museli obejít bez nejlepšího střelce Dmitrije Bulykina. Ten totiž nevybíravým způsobem poslal protihráče k zemi a musel jít zaslouženě předčasně do sprch. Ovšem ještě předtím dokázal vsítit jednu branku.

Hosté už i v početní výhodě nedokázali náskok soupeře dohnat. Po první půli totiž prohrávali dokonce už 1:4 a v druhém dějství se jim podařilo pouze snížit na konečných 2:4 z jejich pohledu. Den Haag vstoupil do duelu vskutku skvěle a už ve třetí minutě se mohl radovat z vedoucí branky, byl u ní Lex Immers. Neuběhla celkově ani čtvrthodina a na ukazateli svítil dvoubrankový náskok domácích zásluhou slovenského špílmachra Františka Kubíka.

A v polovině úvodního dějství se zdálo, že už je o vítězi rozhodnuto, přišla totiž první chvíle Františka Kubíka. Roda se ovšem dokázala ještě vzpamatovat a po necelé půl hodině hry snižoval Morten Skoubo, jenže nebylo mu to nic platně. Pět minut před přestávkou totiž upravil Charlton Vicento na 4:1 a zdálo se, že se utkání dohraje v pohodě. Avšak když už se chýlil konec úvodní půle, byl vyloučen Bulykin.

Hosté měli v druhém poločase převahu a tlačili se do spoustu akcí, jenže vytěžili z toho jen jednu trefu dvanáct minut před závěrečným hvizdem, když se trefil Rihairo Meulens - 4:2.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele