základní část, 5. kolo
12.09.2010 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - BV De Graafschap 2:2

De Graafschap si konečně na konto připsal další bod a vzhledem k průběhu na půdě Den Haagu je tento korálek opravdu velmi cenný. Den Haag měl totiž celý zápas pod kontrolou a v průběhu vedl dokonce 2:0, jenže nepovedla se mu poslední dvacetiminutovka. Domácí se sice uklidnili druhým zásahem přesně dvacet minut před koncem, jenže hned za dvě minuty inkasovali a dvě minuty před koncem rozhodl o remíze svou druhou trefou Hugo Bargas.

De Graafschap si tak na konto připsal svůj čtvrtý bod a přerušil sérii tří porážek v řadě, poskočil na čtrnácté místo v tabulce. Den Haag prozatím posbíral bodů pět a zůstal na dvanáctém místě. Přitom těch bodů vskutku mohl mít více. Hned po deseti minutách hry šel po hezké akci do vedení. Po rohovém kopu slovenského útočníka Františka Kubíka doklepl balón do sítě Dmitri Bulykin. Nicméně tomuto momentu předcházela zajímavá situace.

Ramon Leeuwin totiž ve vápně evidentně fauloval gólmana Muslu Nalbantoglua, píšťalka sudího však zůstala němá a před Bulykinem tak zívala prázdná branka. Asi v polovině úvodního dějství mohl skóre navýšit Wesley Verhoek, jenže z velmi dobré pozice branku přestřelil. Hosté se do prvních možností probojovali až po půli. Ve slibných pozicích se objevili Jan-Paul Saeijs a Rydell Poepon, jenže proti byl skvělý gólman Gino Coutinho.

Po pauze si ani jeden tým nedokázal vypracovat nějakou stoprocentní příležitost, ovšem v 70. minutě zdvojnásobil vedení domácích střídající Kevin Visser. Po skvělé práci Bulykina neměl se zakončením nejmenší problém. Za 60 sekund vyslal skvělou ránu Kubík, jenže ještě lepší zákrok vytáhl ze svého repertoáru Nalbantoglu. A od této chvíle se hosté zvedli, pomohl jim rychlý zásah z nebes. Pravidlo nedáš-dostaneš platilo dvojnásobně.

Po excelentním pasu Yurigo Rose se ocitl na pravé straně Bargas a střelou do pravého dolního rohu utišil stadion. Svůj parádní den zakončil v 88. minutě. Po skvělém pasu Boye Watermana vyslal přenádhernou střelu ze střední vzdálenosti a určil tak konečný výsledek zápasu. V příštím kole si Den Haag bude chtít spravit chuť na půdě Tilburgu, kde bude favoritem, De Graafschap přivítá v páteční předehrávce silný Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele