základní část, 17. kolo
05.12.2010 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:2

AZ Alkmaar zvládl své utkání na půdě Den Haagu a odvezl si všechny tři body za vítězství 2:0.

Začátek utkání mnoho šancí nepřinesl. Z obou stran se hrál spíše pomalý a vyčkávací fotbal. Ani jeden z celků nechtěl připustit chybu a podle toho to také vypadalo. Většina soubojů se odehrávala ve středu hřiště. Do první větší šance se po faulu jednoho z hostů dostal domácí Pascal Bosschaart. Ten se postavil k volnému přímému kopu a vyzkoušel pozornost brankáře AZ. Ten však nemusel zasahovat, střele totiž chyběla potřebná přesnost.

Blížil se konec prvního poločasu a do dobré šance se dostal Martens. Jeho střelecký pokus byl však sražen Bosschaartem. Rozhodčí si však správně všiml, že zahrál rukou a navíc uvnitř pokutového území. Neváhal ani minutu a okamžitě nařídil pokutový kop pro Alkmaar. K tomu se postavil Elm a tvrdou ranou poslal hostující celek do vedení.

Druhý poločas začal opět rozvážně. Neuběhlo však mnoho a hostující celek se rozhodl k rychlému útoku. Graziano Pelle si zpracoval míč a pohotovou přihrávkou vybídl ke skórování Martense. Ten se dokázal se skákající přihrávkou i v rychlém sprintu vypořádat a přesnou střelou prostřelil domácího brankáře.

Hosté tak vedli 2:0 a domácí jakoby utkání vzdali. Do konce duelu se tak Den Haag marně snažil o branku, která by jej vrátila zpět do utkání. AZ si svůj náskok s přehledem pohlídalo a poprávu zvítězilo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele