základní část, 6. kolo
13.09.2009 12:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 2:3

Feyenoord prokázal, že kvalitu v kádru má a nyní dokonce i pevnou vůli, duel v Tilburgu totiž vůbec nebyl jednoduchý. První divoký poločas skončil nerozhodně 2:2, hosté však dokázali ve druhém dějství vsítit rozhodující trefu a poslali protivníka do kolen. Přitom domácí už od 2. minuty vedli, avšak poté se 2x ve velmi krátké chvíli trefil dánský oživlý zabiják Jon Dahl Tomasson. Domácí do půle sice srovnali, na body to ovšem nestačilo.

Tilburg klesl po šesti kolech na předposlední místo a jeho série porážek se protáhla už na pět zápasů, Feyenoord s velice slušnými čtrnácti korálky poskočil na druhé místo za Eidnhoven, za kterým je pouze o skóre. Přitom hosté tedy nevstoupili do utkání vůbec dobře. Domácí Gerson Sheotahul totiž utekl po lajně a skvělým pohybem pak uvolnil ve vápně úplně osamoceného Boutahara, který nízkou tvrdou střelou do rohu branky otevřel skóre.

Hosté však byli zpátky v zápase o sedm minut později. Sekou Cisse zatáhl balón na levé straně a přízemní přihrávkou před branku vyzval ke skórování právě Tomassona, jenž napálil balón do sítě. Další úder přišel o necelých deset minut později, kdy si Tomasson zadribloval před hranicí vápna a nádhernou střelou vymetl pravý roh - 1:2. Proto se zdálo, že se Tilburg už nevzpamatuje, realita ovšem byla jiná.

Po více jak půlhodině hry se totiž postavil k přímému kopu Kargbo, jehož pokus vyrazil Rob Van Dijk pouze před sebe a Biemans bez problémů zasunul míč za brankovou čáru - 2:2. Hosté se mohli znovu dostat do vedení okamžitě po startu druhé půle, kdy aktivní Tomasson vyslal osamoceného Diego Biseswara, ten však tváří v tvář Aertsovi trestuhodně selhal a dokázal napálit pouze jeho nohy.

Největší domácí šanci ve druhém dějství promarnil Biemans, který měl před sebou prázdnou klec, ovšem hostující brankář Van Dijk dokázal včas přispěchat a vyrazil ránu mimo tři tyče. Proto přišel dvacet minut před koncem trest. Po faulu Kargba na Leroye Fera se k přímáku postavil tradiční exekutor Jonathan De Guzman a zamířil kroucenou pravačkou přesně do levého rohu branky, zařídil tak důležité tři body pro hosty. V příštím kole vyzve Feyenoord na vlastním stánku lídra z Eindhovenu, Tilburg bude chtít přerušit špatnou bilanci doma s Groningenem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neviem preco tip 10 ?? ved favoritom je Feyenoord ... a vela golov by malo padnut ? .. no ked trenerom hosti je Mario Been, v tom stretnuti prilis golov padat nebude ..moj tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele