základní část, 14. kolo
22.11.2009 14:30 CET
5 : 0
(4:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Sparta Rotterdam 5:0

Ve 14. kola nizozemské Eredivisie přivítalo domácí Venlo hostující celek z Rotterdamu. Hostující Sparta přijela s cílem neprohrát, ale to jí nevyšlo. Domácí se dokázali hned pětkrát trefit a zvítězili tak snadno 5:0.

Domácí celek vstoupil do utkání parádně. Okamžitě od úvodního hvizdu totiž hráči Venla zaveleli k útoku. První velká šance přišla s přímým kopem v 6. minutě. Na centrovaný míč si nejvýše vyskočil Auassar a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení. Poté přišla 25. minuta a s ní další branková šance. Tentokráte si na centrovaný míč naskočil Ahahaoui, lehce si jej zpracoval a tvrdou ranou poslal domácí již do dvoubrankového vedení.

Hostující Sparta byla evidentně zaskočena a nevěděla co hrát. Další rána ovšem přišla o pouhé dvě minuty později. To se uvolnil agilní Honda a tvrdou ranou vyzkoušel hostujícího brankáře. Ten bohužel pro Spartu vyrazil míč pouze před sebe a dobíhající Calabro měl jednoduchou práci a poslal míč do odkryté svatyně.

Poté se hra uklidnila avšak stále převládala pod taktovkou domácích. Ti hráli, jako by měli křídla, a vše na co hráči Venla sáhli, jim vycházelo. Blížil se konec prvního poločasu a s ním i další šance. Calabro se zmocnil míče, prošel přes dva bránící hráče a přesnou střelou smazal veškeré naděje hostujícího celku na plánovaný zvrat.

Domácí šli do druhého poločasu s vedením 4:0 a podle toho s také hra odvíjela. Hosté pouze chtěli dohrát utkání bez další inkasované branky a domácí si se svým soupeřem hráli jako kočka s myší. Zbývalo dvacet minut do konce utkání. V tu chvíli se Viana dokázal prosmýknout skrz obranu a naservíroval nabíhajícímu van Desselovi brankovou šanci. Ten jí nepohrdl a zakončil na konečných 5:0.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele