základní část, 23. kolo
14.02.2010 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - VVV Venlo 2:0

Sparta poprvé v jarní části sezony vystrčila růžky a díky excelentní úvodní půlhodině zdolala soka, kterému se prozatím hodně dařilo. Avšak Venlo i nyní potvrdilo, že je silné hlavně doma, v cizím prostředí to je spíše děs a bída. Téměř čtyřicet minut hrálo v početní výhodě, ale jako by bez motivace nedokázalo ani snížit a dalo soupeři dobrou naději na záchranu. V tabulce Venlo kleslo na desátou pozici a stále zachráněno není, Spartě patří patnáctá příčka.

Domácí začali utkání velmi svižně a soka vskutku zaskočili. K jeho první výhře v jarní části sezóny směřovala již první minuta, tedy přesně 44 odehraných sekund. V tomto čase se trefil Joshua John, po půlhodině hry uklidnil většinu diváků Edouard Duplan. Avšak potřebný klid byl tu tam, když po nevybíravém faulu zezadu se musel do kabin pakovat Donovan Sljingard. Pro domácí diváky to však ve zbývajícím čase až zase takové drama nebylo.

John využil krásné přihrávky hrdiny tohoto střetnutí Duplana. Ten se uvolnil na pravé straně a přízemním centrem našel u bližší tyče právě Johna, jenž nekompromisně zamířil do pravého horního rohu. Po pěti minutách hry povzbuzený výběr Jana van Dijka se mohl vznášet ještě v radostnějších oblacích, pokus Sandera van Gessela však dokázal vytěsnit mimo gólman Kevin Begois. Hosté zahrozili střelou Gonzala Garcii, ovšem brankář Aleksander Šeliga vyrazil mimo prostor tří tyčí.

Druhá a zároveň poslední trefa byla k vidění po rychlém přenesení hry z levé strany na pravou od Erika Falkenburga. Tam se do role nahrávače vžil Darko Bodul a nacentroval na hlavu Duplana - 2:0. Ještě před pauzou zlikvidoval Šeliga další dobrý pokus aktivního Garcii. Hned po pauze mohl definitivně zlomit soupeře Bodul, avšak i tentokráte se blýskl brankář Venla Begois. Po inkriminovaném vyloučení hosté tlačili, jenže převahu nevyužili a domů proto odcestovali s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele