základní část, 6. kolo
13.09.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Waalwijk opět bez bodů, tentokrát z Rotterdamu

Waalwijk v nejvyšší soutěži stále čeká na první body. Dnešní výlet do Rotterdamu se totiž opravdu mohl stát pouhou naučnou vyjížďkou, když domácí Sparta vyhrála v poměru 1:0.

Sparta tak před domácím publikem alespoň částečně odčinila výsledky z minulých týdnů, kdy nejdříve remizovala s Ajaxem a následně podlehla v Utrechtu. Těsná výhra nad nováčkem z Waalwijku ale znamenala posun hned o čtyři příčky - na jedenáctou pozici. Naopak RKC zůstává na samém chvostu tabulky, v Eredivisii ještě nevyhrál. Vstřelil navíc jedinou branku.

Od úvodu zápasu byli aktivnějším a značně lepší domácí. Již po pár minutách hry se v dobré příležitosti ocitl Darko Bodul, kterého našel centr Slijngarda. Z nadějné pozice ale hlavou přestřelil. Přesto ho jeho chyba nemusela příliš mrzet. Již ve třinácté minutě totiž přišel úvodní a také jediný gól zápasu. Kevin Strootman si zatáhl balon po pravé straně hřiště a ideálním centrem našel přesně ve středu pokutového území Poepena, který svou hlavičku namířil do pravého horního rohu brány - 1:0.

Hosty jako by inkasovaný gól nabudil. Již o dvě minuty později pálil těsně vedle pravé tyče z dvaceti metrů Fouad Idabdelhay. Dalším zklamaným střelcem RKC se stal Benschop, který stejně jako Idabdelhay branku minul. Tentokrát se ale nejednalo o dalekonosnou střelu, nýbrž o hlavičku.

Sparta se nedokázala vymanit z tlaku hostů, z ojedinělého protiútoku ale mohla navýšit své těsné vedení. Po skvělém běhu Erica Falkenburga téměř přes celé hřiště ale branka nepřišla. Tvrdou střelu pravačkou totiž vychytal brankář Wevers. Ve druhé půli toho k vidění příliš nebylo. Za zmínku kromě dlouhého běhu Falkenburga stojí snad již pouze centr autora prvního gólu - Poepena. Jeho lob totiž nepředvídatelně trefil tyč, s odraženým míčem si ale posléze poradila obrana hostů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele