základní část, 15. kolo
27.11.2009 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 2:3

PSV Eindhoven se tentokrát na svou další výhru pořádně nadřel. Proti Spartě Rotterdam dokonce nějakou dobu prohrával, nakonec se mu ale nepříznivý stav během tří minut povedlo otočit a udržel si tak svou neporazitelnost.

Zápas se pro hosty vyvíjel ze začátku poměrně dobře. Brzy se ujali vedení a málokdo z fanoušků si připouštěl, že by z tohoto duelu mohlo být ještě velké drama. Rydell Poepon ale dokázal dvěma góly dát klání nový náboj a PSV se muselo ještě hodně snažit, aby vydolovalo nějaké body.

Již třináctá minuta nám nabídla úvodní branku. Danko Lazovič se dostal k zajímavé střele, gólman Aleksander Šeliga jej však vychytal a míč vyrazil na roh. Z něho však tentýž hráč udeřil podruhé, když nikým nehlídán mířil přesně hlavou.

Sparta v minulém kole obdržela debakl od Venla, a tak se hráči zcela jistě báli, aby i tento zápas nedopadl obdobně. Poměrně brzy však dokázali odpovědět. Darko Bodul našel kanonýra Rydella Poepona, který z hranice pokutového území poslal míč do sítě. Ani PSV ale nezůstalo pozadu. Nebezpečně pálil Dzsuzsdák, jenže jeho pokus dokázali obránci vykopnou z brankové čáry.

Po změně stran svěřenci trenéra Ruttena nezačali zrovna nejlépe. V 54. minutě opět zafungovala spolupráce dvojice Bodul-Poepon a byla z toho druhá branka. Podobně jako v prvním případě, i tentokrát zakončoval druhý jmenovaný.

PSV tento inkasovaný gól ale rozhodně nezlomil, jelikož brzy odpovědělo. Na 2:2 vyrovnal tvrdou ranou Jonathan Reis. A za pár okamžiků zcela otočil stav utkání Dzsudzsák, kterého vyslal do dobré příležitosti Engelaar. V závěrečných minutách už žádná branka nepadla, a proto se povedlo prodloužit Eindhovenu svou sérii výher na šest zápasů.

Minimálně do sobotního večera se navíc posunul do čela ligy. Pokud se Twente nepodaří zvítězit, tak na něm vydrží až do příštího kola.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele