základní část, 10. kolo
18.10.2009 16:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 2:1

Překvapením skončilo rotterdamské derby, v němž měl dlouhou navrch favorizovaný Feyenoord, domácí Spartě ale vyšla druhá půle a nakonec vyhrála 2:1. Díky tomu utekla ze sestupové zóny, naopak hosté si mohou drbat hlavu, poněvadž na vedoucí Twente ztrácejí už šest bodů.

Diváci na Stadionu Het Kasteel sledovali vydařenější začátek hostí, za něž mohli skórovat v prvních minutách Slory a Fer, jenže je vychytal domácí brankář Šeliga, respektive mířili nad branku.

Za domácí odpověděl jedovatou ranou Falkenberg a ve 35. minutě mohli dokonce vést, když si Fer málem zrazil Strootmanovu standardku do vlastní sítě. Dvě minuty nato ale naopak udeřil Feyenoord, na Sloryho přímý kop si naskočil Bahia a svoji hlavičku umístil přesně ke vzdálenější tyči.

Vše tak probíhalo podle plánu, ty se ale hostím začaly bortit pět minut po přestávce, kdy byl vyloučen Cissé. V 57. minutě bylo navíc vyrovnáno, po spolupráci s Falkenburgem se o to zasloužil Poepon. Za další dvě minuty bylo pro hosty ještě hůř, předčasně do sprch musel i nejlepší střelec týmu Tomasson.

Sparta se snažila dokonat obrat, to jí ale zrovna neusnadnil střelec vyrovnávajícího gólu Poepon, který si za přehnané protesty vysloužil druhou žlutou a domácí tým tak měl už jen výhodu jednoho muže v poli. Tu ovšem nakonec využít dokázal v 84. minutě, kdy se do Godeeho centru vložil Strootman a střelou do růžku branky rozhodl o vítězství domácího týmu 2:1.

Autor: Petr Vaněček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele