základní část, 17. kolo
13.12.2009 16:30 CET
2 : 4
(1:4)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Groningen 2:4

Groningen zabral a vyhrál na Spartě. První poločas se proměnil v přestřelku, ze které hostující celek vytěžil maximum a dokázal se dostat do vedení o tři branky. Zápas nakonec nabídlo šest branek a konečné vítězství Groningenu 2:4. Hostující Enevoldsen se dokonce blýsknul hattrickem.

Groningen do utkání naskočil s výrazně větší chutí a svou převahu dokázal zužitkovat již v 11. minutě. To se k míči dostal Enevoldsen a vyslal technickou střelu přímo na domácí branku. Tu brankář Šeliga značně podcenil a hosté tak šli do vedení.

O necelých osm minut později se však zápas srovnal. Hostující obrana si hrála s míčem jako by to byl horký brambor a toho dokázal využít Falkenburg, který se tak dostal před hostujícího brankáře a chytře srovnal na 1:1.

Radost z vyrovnání však domácím dlouho nevydržela a byl u toho znova Enevoldsen, ten našel svou přihrávkou volného Natavte, který se dokázal prosadit a tak strhl vedení na stranu svého celku. Neuběhlo však mnoho a hosté se znovu dostali do brankové šance. Svou druhou brankou v utkání zvyšoval na 1:3 Enevoldsen a domácí hráči začali působit značně odevzdaným dojmem.

To se potvrdilo ve 40. minutě. Goran Lovre se dostal po levé straně do samostatného úniku a přesným pasem našel volného Enevoldsena, který tak přesnou trefou dokonal hattrick a prakticky utkání rozhodl.

Druhý poločas již nebyl tak plný branek a bohužel ani brankových šanci. Za zmínku však stojí snížení a kosmetické upravení výsledku ze strany domácích. V 64. minutě se v dobré pozici objevil Van Gessel a svým pokusem snížil na konečných 2:4 ve prospěch hostujícího Groningenu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele