základní část, 19. kolo
24.01.2010 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 0:0

Důležitý záchranářský souboj mezi Haagem a Spartou Rotterdam vítěze nepoznal, a tak se v tabulce nic zásadního nezměnilo. Oba celky chtěly jedině vítězství, nakonec se ale rozešly s výsledkem 0:0.

O poznání blíže k výhře byli překvapivě hosté, kteří si vypracovali mnohem více tutovek, jenže s jejich využitím to bylo špatné. Ani jednou neskončil míč za zády Aleksandera Šeligy, a tak Haag odjel pouze s jedním bodem, díky němuž poskočil z předposlední příčky na šestnáctou.

Již v 11. minutě mohlo ADO potvrdit svou mírnou převahu a ujmout se vedení. Záložník Karim Soltani se sice dostal až ke střele, jenže míč poslal jen přesně do míst, kde zrovna stál připravený Šeliga. Slovinský gólman si ale příliš neodpočinul. Uběhlo pár okamžiků a už opět musel být ve střehu. Z dálky totiž napřáhnul Luijckx a donutil hostující brankářskou jedničku opět čarovat.

Tentýž hráči si ale nedal pokoj a zhruba po půlhodině hry se pokoušel z podobné pozice opět prosadit. Jenže tentokráte nedopadnul moc dobře. Jeho druhý pokus letěl o nějaký ten metr vedle. Sparta měla před poločasovým hvizdem jen jednu pořádnou příležitost. V 38. minutě se dostal ke střele Erik Falkenburg, ale z hranice pokutového území nevystřelil dostatečně silně, a tak pochopitelně Zwinkelsovi příliš problémů nenadělal.

Haag mohl zvrátit stav na svou stranu přesně po hodině hry. Na centr Booschaarta si naskočil mladý útočník Milič a už to vypadalo, že míč poletí do sítě, z brankové čáry jej ovšem vykopnul van Bueren. Sparta se po této akci rychle vzpamatovala a dala o sobě opět vědět. Johnovi však scházela přesnost, míč letěl těsně vedle pravé tyčky. Největší šanci zápasu přinesla v 73. minuta. Duplanovi se povedlo nastřelit břevno, míč se od něj ale vrátil zpět do hřiště.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele