základní část, 15. kolo
28.11.2009 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Heerenveen si smlsl na beznadějně posledním Waalwijku

Dvojitý zásah Viktora Elma ještě více přirazil Waalwijk ke dnu ligové tabulky. RKC tímto zaznamenalo už dvanáctou porážku v sezoně a pokračuje ve spanilé cestě o patro níže. Švecův Heerenveen se naopak zase o něco přiblížil pohárovým příčkám.

Domácí mužstvo naprosto ovládlo první poločas, přesto se prozatím spokojovalo s pouhým málem polovičních šancí. Až šest minut před přestávkou se Heerenveen konečně dostal k pořádnému ohrožení Levitovy branky a hned z toho byl první gól zápasu. Zprava centroval Mielsen, na osu pokutového území si naběhl Elm a pravačkou neomylně nasměroval balon do sítě. Domácí své vedení zdvojnásobili hned na začátku druhého dějství, v němž ještě přitlačili na pilu. V 54. minutě tedy stejná ústřední dvojice zařídila, že SV nemuselo být ve zbývajících minutách příliš nervózní. Po další Mielsenově přihrávce tentokrát Elm přesně zakončoval levou nohou.

Hrdina večera se mohl brzy radovat z hattricku, když se po faulu Muldera na Assaidiho postavil k exekuci pokutového kopu. Ten však neproměnil, vypálil přímo do připraveného brankáře. A Heerenveen mohl klidně litovat. Jedenáct minut před koncem se totiž soupeř zmátožil, když prostřednictvím Bensonovy šikovné teče dosáhl na svůj teprve pátý venkovní zásah v letošní sezoně. Hosté byli rázem při chuti a v závěru ještě favorita pořádně zmáčkli. Vandenbussche dokonce musel v nastavení zasahovat proti nepříjemnému pokusu Benschopa. Beerensovo úchvatné sólo však hned vzápětí naočkovalo domácím příznivcům opět klid do žil.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Treti vyhra RKC v rade za sebou 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

proc nehral michal svec??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele