základní část, 6. kolo
12.09.2009 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Groningen 0:1

Heerneveen se nedokázal chytit ani po změně trenéra a i v následném utkání po sobě prohrál, což už je v podstatě třetí zápas bez bodu v řadě. Přitom proti podceňovanému týmu byl pohárový účastník jasným favoritem, nicméně po neúspěchu klesl v tabulce na šestnácté a tedy barážové místo. Groningen se naopak díky úspěchu vyšvihl už na dvanácté místo tabulky a vůbec poprvé v sezóně zvítězil. Jedinou branku zařídil po hodině hry Nordstrand.

Přitom Heerenveen na soupeře tlačil, ovšem se svým velmi slabým útokem, jenž se prosadil v celém ročníku jen dvakrát, nedokázal na pozornou hostující obranu vyzrát. Hosté se mohli poprvé dostat do vedení po více jak čtvrthodině hry, kdy Hernan Losada tvrdou ranou velmi těsně minul pravou tyčku. Na druhé straně to o pět minut později hodně dobře zkoušel Roy Beerens, avšak solidní zákrok předvedl jistý brankář Groningenu Luciano Da Silva.

Následně se utkání přehouplo do průměru a už se nic vážnějšího neurodilo, další příležitosti byly k vidění až v druhé půli. Po deseti minutách hry si možnost vypracoval hostující velmi aktivní Losada, z 10 metrů však minul levou tyčku Lejsalovy klece. Hosté se ale dočkali krátce poté. Goran Lovre uvolnil Mortena Nordstranda, hostujícího pro tuto sezónu z dánské Kodaně, který z vápna asi z pěti metrů trefil přesně horní roh Lejsalovi branky. Český brankář byl bezmocný.

Domácí mohli srovnat o další moment později, ale Gerald Sibon byl v jasné příležitosti ozbrojen skvělým skluzem obránce Groningenu Micheala Jansena. Heerenveen se na další nápor nezmohl a pouze přitvrdil na tvrdosti, bezzubý útok si už kloudnou akci nevypracoval. K tomu v úplně poslední minutě se musel po druhé žluté kartě pakovat do kabin Michael Dingsdag a zkompletoval tak tápání ambiciózního celku.

Heerenveen se pokusí vylepšit svou pozici v příštím kole doma se silným Twente, které letos ještě ani jednou neprohrálo, Groningen se na tento výsledek pokusí navázat v Tilburgu, jenž vehementně hraje o záchranu, a tak povzbuzení z tohoto kola může hrát úhlavní roli.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Groningen naposled bodoval na Heerenveenu před 8 lety...i teď domácí vyhrajou...tenhle zápas by je mohl konečně nastartovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Groningen naposled bodoval na Heerenveenu před 8 lety...i teď domácí vyhrajou...tenhle zápas by je mohl konečně nastartovat

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele