základní část, 11. kolo
24.10.2009 19:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 0:2

Almelo potvrdilo i v tomto kole svou vynikající formu a míří stále výš. Tři body si tentokrát veze z horké půdy Vitesse, kde bez větších problémů vyhrálo 2:0 a minimálně do dneška poskočilo o další příčku nahoru, nyní mu už patří báječná šestá pozice. To Vitesse je opět o něco blíže sestupové propasti.

Síla Heraclesu je v letošní sezóně především v defenzivní činnosti, což se potvrdilo i v tomto zápase. Jeho hráči pečlivě bránili a díky dvěma útokům zakončeným gólem se následně mohli radovat z vítězství, pod které se gólově podepsali Overtoom a Steur.

Úvod zápasu se rozhodně nenesl v duchu atraktivní podívané. Většinu času se hrálo jen ve středu hřiště, kde hráči obou celků svedli řadu ostrých soubojů. Až v 18. minutě bylo k vidění konečně něco zajímavého. Z větší vzdálenosti se do míče opřel domácí Dalibor Stevanovič, ale branku minul.

Almelo odpovědělo v vzápětí, jenže ani Hakola si nevedl o nic lépe. Po třiceti minutách hry naopak pálil v zajímavé pozici opět Stevanovič, tentokrát však pro změnu trefil svého spoluhráče Jennera. Když se už diváci smiřovali s tím, že v první půli gól nepadne, udeřilo Almelo. Breukers prošel domácí obranou, vybídl ke skórování Overtooma, který už nezaváhal.

Po změně stran měli překvapivě více ze hry hosté, kteří svého soupeře dokonce dostali v určitých momentech zápasu pod nepříjemný tlak. První šance přišla v 57. minutě. Do zakončení se dostal Bas Dost, ale na gólmana Velthuizena recept nenašel.

Heracles se ovšem nakonec přeci jen dokázal ještě jednou prosadit. Útočník Everton sklepl hlavou míč ke kopačkám Steura, a ten zvýšil na 2:0. Blízko snížení byl vzápětí Nicky Hofs, jenže jeho střela byla zblokována, a tak se skóre už nezměnilo.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele