základní část, 17. kolo
13.12.2009 14:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 2:2

Utrecht v závětu zápasu s Vitesse inkasoval a musí se spokojit pouze s jedním bodem, ztráta na čtvrtý Feyenoord proto vzrostla na čtyři. Arnhem potvrdil zlepšenou formu a navázal na vítězství z Alkmaaru, s 18 body okupuje prozatím hezké 11. místo.

Domácí sice šli do vedení po necelé půl hodině díky proměněné penaltě, jenže ještě do půle o náskok přišli a útočně laděýá Utrecht jim nasázel v rozmezí deseti minut dvě trefy. A i když překvapení letošního ročníku kontrolovalo hru, v závěru nedokázalo uhlídat unikajícího Claudemira a přišlo o cenné korálky. Pátou příčku udrželo pouze o bod před dotírajícím Heracles.

Po nevýrazném úvodu se diváci dočkali hned při první akci vedoucí branky. V 25. minutě totiž poslal Gianluca Nijholt k zemi unikajícího Lasse Nilsson a sám švédský kanonýr, který minule potopil slovutný Alkmaar, se nebál na penaltu jít. A nutno uznat, že gólman Michael Vorm si rozhodně jako ryba ve vodě připadat nemohl, proti Nilssonovi neměl vůbec žádnou naději - 1:0.

Jenže hned za čtyři minuty byla na stánku v Arnhemu komornější atmosféra. Na pravé straně totiž přešel všechny nástrahy Mihai Nesu a ve vápně se mu následně nabídl Ricky Van Wolfswinkel, který asi z osmi metrů zakončil přímo k pravé tyči. Když už se úvodní dějství chýlilo do remízové pauzy, udeřil Utrecht podruhé. Při nádherné ráně Jacob Mulengy téměř z 20 metrů si sice dokázal gólman Piet Velthuizen na balón šáhnout, brance ale nezabránil.

V druhém dějství Utrecht několikrát promarnil možnost na zvýšení svého náskoku a na konci si tak kouč mohl rvát vlasy. Van Wolfswinkel vyslal povedenou ránu z jedenácti metrů, jenže skvěle zasáhl Velthuizen a brilantně si poradil i s následnou dorážkou Driese Mertense. Arnhem zahrozil ke konci, kdy pokus Wiljana Pluima zablokoval na poslední chvíli střídající Francis Dickoh. Jenže nakonec se Vitesse dočkalo ze standardky. Po rohovém kopu a dobré práci Paula Verhaegha rozvášnil zaplněný stánek Domingues De Souza Claudemir.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele