základní část, 30. kolo
03.04.2010 19:45 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 3:0

Vitesse zvládlo domácí utkání s Groningenem, když dokázalo na konci druhého poločasu vstřelit tři branky a zvítězit tak poměrem 3:0.

Aktivněji do utkání nastoupili hráči domácího celku. Do první velké šance se dostal Wiljan Pluim, avšak s jeho pokusem si lehce poradil hostující brankář. Domácí drželi míč na svých kopačkách a měli tak více ze hry. Nebyli to však oni, kdo se dostal do další šance. Chybu v domácí obraně vystihl Tim Matavz a objevil se v souboji s domácím brankářem. Ten byl však připraven a stav se tak neměnil.

Domácí poté znovu přidali. Kombinace ve středu hřišti byla sice příjemná pro oko diváka, avšak zcela bezúčelná. Toho si všiml Calvin Jong-A-Pin, který se rozhodl pro výlet do pokutového území hostů. Jong-A-Pin se tak dostal do dobré střelecké pozice a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře.

První poločas uplynul a na řadu přišel poločas druhý. Diváci čekali, že v něm se bude lámat chleba. Dočkali se. Již v 67. minutě, kdy se k míči dostal Domingues De Souza Claudemir. Ten si pohrál s bránícími hráči a překvapivou ranou poslal domácí do vedení.

Neuběhlo mnoho a domácí znovu hrozili. Santi Kolk si naběhl na perfektní pas a z dvaceti metrů pálil přímo na branku hostů. Jeho střela měla jak přesnost, tak razanci, a tak se Vitesse mohlo radovat z vedení 2:0. Hosté utkání prakticky zabalili a poslední desetiminutovka se jen dohrávala. To vyhovovalo domácím a hlavně Alexanderu Büttnerovi, který v nastaveném čase svou brankou stanovil konečné skóre 3:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele